Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Viro tuomitsi kolme vankilaan yhteistyöstä Venäjän tiedustelun kanssa

Yksi tuomituista oli välittänyt tietoa Viron turvallisuuspoliisin toiminnasta.

Ulkomaat
 

Tallinna

Tarton käräjäoikeus on tuominnut kolme miestä vankilaan yhteistyöstä Venäjän turvallisuuspoliisin FSB:n kanssa, Viron valtionsyyttäjän virasto tiedotti tiistaiaamuna.

Pääasiallinen motiivi yhteistyölle oli mahdollisuus rajat ylittävään salakauppaan ja ihmisten salakuljetukseen, sanoi Viron turvallisuuspoliisin, kapon, edustaja Harrys Puusepp tiedotustilaisuudessa valtionsyyttäjän virastossa Tallinnassa.

”Olemme saaneet vahvistuksen, että Venäjän turvallisuuspalvelu tekee yhteistyötä salakuljettajien kanssa”, sanoi Puusepp.

Venäjän rajavartiosto toimii FSB:n alaisuudessa.

Tuomio valtionvastaisesta toiminnasta on valtakunnansyyttäjän Inna Omblerin mukaan ensimmäinen laatuaan Virossa.

Kaikki kolme miestä olivat sopineet FSB:n kanssa sopimuksen tiedon hankinnasta ja välittämisestä. Tietoa oli välitetty Viron turvallisuuspoliisin, armeijan, rajavartioston ja oikeusviranomaisten toiminnasta.

”Kukaan tuomituista ei ollut Viron valtion virassa, eikä heillä ollut pääsyä valtionsalaisuuksiin”, Ombler sanoi.

Miehet hankkivat tietoa esimerkiksi havainnoinnilla. Kahdella heistä oli Puuseppin mukaan yhteyksiä myös Viron kapoon, mutta he eivät olleet kaksoisagentteja.

Miehet asuivat vuoroin Etelä-Virossa, vuoroin Pihkovan alueella Venäjällä, ja kahdella oli kaksoiskansalaisuus.

Viron ja Venäjän kansalainen Maksim Gruzdev, 32, oli tuomion mukaan välittänyt tietoa Viron turvallisuuspoliisin, kapon, toiminnasta. Hänet oli värvätty Pihkovan alueella 2013. Yhteistyö oli jatkunut, kunnes hänet otettiin kiinni viime lokakuussa. Hän sai neljän vuoden vankilatuomion. Aiemmin hänet on tuomittu salakuljetuksesta.

Viron ja Venäjän kansalainen Aleksandr Rudnev, 21, oli värvätty tuomion mukaan Pihkovan alueella 2013. Hän oli välittänyt tietoa puolustusvoimien ja Viron rajavartioston toiminnasta Etelä-Virossa. Vankilatuomioksi määrättiin kaksi vuotta. Hänellä on aiempi tuomio ihmisten salakuljetuksesta.

Pihkovan alueella oli syytteen mukaan värvätty myös kansalaisuudeton Pavel Romanov, 42, joka oli aloittanut yhteistyön Venäjän tiedustelun kanssa 1994. Hän oli välittänyt tietoa Viron puolustuskyvystä, rajasta ja oikeuslaitoksen työntekijöiden tehtävistä. Hänelle määrättiin neljä vuotta kymmenen kuukautta vankeutta. Hänet on tuomittu aiemmin salakuljetuksesta.

Vankilatuomiot määrättiin sopimusmenettelyssä valtionvastaisista rikoksista. Gruzdev sai tuomionsa viime viikonloppuna, kaksi muuta miestä syksyllä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat