Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Israelin sotilaat saavat aseet mukaan lomille – syynä palestiinalaisten puukkohyökkäykset

Viime torstaina kaksi palestiinalaista tappoi sotilaan, joka asioi vapaa-ajallaan ruokakaupassa.

Ulkomaat
 
AMIR COHEN / REUTERS
Israelilaissotilas käveli pellon halki Gazan rajan tuntumassa tammikuussa.
Israelilaissotilas käveli pellon halki Gazan rajan tuntumassa tammikuussa. Kuva: AMIR COHEN / REUTERS

Israelin armeijan sotilaat on määrätty ottamaan aseensa mukaan varuskunnasta lomille vastoin aiempaa ohjeistusta, kertovat israelilaiset tiedotusvälineet. Määräyksen antoi Israelin puolustusvoimien komentaja, kenraali Gadi Eizenkot.

Muutoksen taustalla ovat palestiinalaisten viime kuukausina tekemät puukkohyökkäykset ja erityisesti kersantti Tuvia Yanai Weissmanin, 21, kohtalo, kertoo The Jerusalem Post.

Kaksi palestiinalaista puukotti Weissmanin kuoliaaksi ruokakaupassa Shaar Binjaminin teollisuusalueella Israelin miehittämällä Länsirannalla viime torstaina. Läheisessä juutalaissiirtokunnassa asuva Weissman oli turhaan pyytänyt esimieheltään lupaa ottaa ase mukaan vapailleen.

Nykyinen väkivallan aalto alkoi lokakuun vaihteessa. Sen takana ovat muun muassa Israelin ja palestiinalaisten rauhanneuvottelujen kariutuminen vuonna 2014, juutalaissiirtokuntien jatkuva levittäytyminen Länsirannalla ja syksyllä kiihtynyt kiista Jerusalemin Temppelivuoren palvontapaikkojen hallinnasta.

Lokakuun alusta lähtien palestiinalaisten puukottamana, ampumana tai yliajamana on kuollut 27 israelilaista. Palestiinalaisia on kuollut ainakin 176, joista suurin osa on Israelin mukaan tapettu hyökkääjinä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat