Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Oikeus lykkäsi päätöstä Calais’n pakolaisleirin purkamisesta

Tieto lykkäyksestä tuli vain tunteja ennen kuin leirin asukkaat oli määrä evakuoida.

Ulkomaat
 
Pohjois-Ranskaan on syntynyt lohduton mutainen pakolaishelvetti
Pohjois-Ranskaan on syntynyt lohduton mutainen pakolaishelvetti
Tuhannet Britanniaan pyrkivät pakolaiset ja siirtolaiset ovat juuttuneet mutaiselle leirille Pohjois-Ranskan Dunkerquen kaupunkiin. Ranska on pitänyt huolen, etteivät leirin olot kohene, Britannia ei heitä halua. Toimittaja, kuvaus ja editointi Pekka Mykkänen.

Suurta pakolaisleiriä Ranskan Calais’ssa ei pureta – ainakaan vielä. Ranskalainen tuomioistuin lykkäsi lupaamaansa päätöstä asiasta tiistaina, kertoo uutistoimisto AFP. Tietoa odotetaan keskiviikkona tai torstaina.

Oikeus ilmoitti lykkäyksestä vain tunteja ennen kuin leirin asukkaat oli määrä evakuoida. Moni on kieltäytynyt lähtemästä.

Paikalliset viranomaiset ovat aikoneet purkaa puolet leiristä. Työt oli tarkoitus aloittaa keskiviikkona, mutta alueella toimivat avustusjärjestöt saivat tuomioistuimen arvioimaan asiaa.

Ranskan pohjoisrannikolle on saapunut tuhansia ihmisiä, jotka yrittävät päästä joko kanaalitunnelin läpi tai lauttojen kyydissä Britanniaan. Sekä Ranska että Britannia yrittävät estää heidän matkantekoaan.

Suurin huomio on keskittynyt Calais’n kaupunkiin, jonka kautta kanaalitunneli kulkee. Kaupunkiin syntynyttä tuhansien pakolaisten keskittymää kutsutaan ”viidakoksi”. Samaa nimeä on alettu käyttää nopeasti kasvaneesta Dunkerquen leiristä, jossa asuu erityisesti kurdeja.

Ranskan viranomaiset ovat purkaneet useita leirejä, mutta uusia on aina syntynyt tilalle. Osa ihmisistä on lähtenyt yrittämään muualle, esimerkiksi Belgian Zeebruggeen ja Hollannin Hookiin, joista on myös lauttayhteydet Britanniaan.

Kymmenet Britanniaan pyrkineet ihmiset ovat kuolleet liikenneonnettomuuksissa ja väkivaltaisuuksissa viime vuosina.

PASCAL ROSSIGNOL / REUTERS
Siirtolaiset kävelivät puskutraktorin ohi kohti Calais’n pakolaisleiriä tiistaina.
Siirtolaiset kävelivät puskutraktorin ohi kohti Calais’n pakolaisleiriä tiistaina.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat