Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yli 100 000 siirtolaista saapunut tänä vuonna Kreikkaan – yli kolminkertainen tahti viime vuoteen verrattuna

Maanantaina Sisilian edustalta pelastettiin lähes tuhat ihmistä.

Ulkomaat
 
Reuters
Italian laivasto pelasti tiistaina 219 siirtolaista merestä Tunisian ja Sisilian väliseltä alueelta. Kaikkiaan maanantaina pelastettiin 950 ja tiistaina 700 ihmistä Italian ja Tunisian vesiltä.
Italian laivasto pelasti tiistaina 219 siirtolaista merestä Tunisian ja Sisilian väliseltä alueelta. Kaikkiaan maanantaina pelastettiin 950 ja tiistaina 700 ihmistä Italian ja Tunisian vesiltä. Kuva: Reuters

Yli 100 000 siirtolaista tai pakolaista on saapunut Kreikkaan jo ennen helmikuun loppua, kansainvälinen siirtolaisjärjestö IOM kertoo.

Tahti on yli kolminkertainen vuoteen 2015 verrattuna. Viime vuonna sadastuhannes siirtolainen saapui Eurooppaan vasta kesäkuun lopussa.

IOM:n mukaan noin 20 prosenttia tämän vuoden siirtolaisista on tullut Afganistanista ja noin puolet Syyriasta.

Tänä vuonna jo ainakin 413 tulijaa on kuollut Välimerellä. Maanantaina Italian merialueilta Sisilian edestä pelastettiin jopa 950 ihmistä. Kovan merenkäynnin vuoksi tulijoita Italiaan ei ollut muutamaan päivään lainkaan, ja maanantain yritykset olivat uhkarohkeita.

Italian reitti on suhteessa vaarallisempi, sillä maihin on päässyt hengissä 7 507 ihmistä ja 92 on kuollut. Kreikkaan on saapunut kaikkiaan 102  457 ihmistä ja 321 on kuollut.

Italiaan tulijoiden määrä vastaa suunnilleen viime vuoden tahtia. Italiaan tulijat ovat nyt pakenemassa nopeasti pahenevia Libyan väkivaltaisuuksia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat