Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uusi ihmis­robotti hämmentää ketteryydellään – video näyttää, kuinka Atlas nousee jaloilleen jopa väkivaltaisen kampittamisen jälkeen­

Humanoidirobotti käyttää ihmisten työkaluja, suoriutuu muun muassa varastotöistä ja selviää tehtävänsä häiritsemisestä, kiusaamisesta ja kampittamisesta.

Ulkomaat
 
Kuvakaappaus Boston Dynamics -yhtiön videolta, jossa Atlas-robotin uusin versio esittelee taitojaan.
Kuvakaappaus Boston Dynamics -yhtiön videolta, jossa Atlas-robotin uusin versio esittelee taitojaan.

Boston Dynamics -yhtiön kehittämän Atlas-robotin tiistaina julkistettu uusi mainosvideo herättää ihastusta ja hämmästystä. Ensimmäinen versio robotista julkistettiin kolme vuotta sitten, mutta uusi robotti alkaa olla edesottamuksiltaan jopa pelottavan ihmismäinen.

Robotin kulku on nyt entistä varmempaa ja joustavampaa. Ihmismäisen robotin uusin versio tarpoo yhtiön esittelyvideolla kahdella jalalla polvet hieman koukussa keskellä metsää.

Hydrauliikan pehmentämä käynti näyttää inhimillisen tasapainoiselta, joskin hieman koomiselta.

Googlen omistama yhtiö vakuuttaa humanoidirobotin pärjäävän vaikeakulkuisessakin maastossa.

Lisäksi Atlas kulkee ja työskentelee omin avuin myös sisätiloissa. Se pystyy esimerkiksi avaamaan ovet ja nostelemaan kahdella kädellään laatikoita varastohyllyihin. Robotin käsissä pysyvät ihmisille tarkoitetut työkalut.

Jos Atlasta estetään tekemästä sen sisuksiin ohjelmoitua tehtävää, se tarttuu työhön sinnikkäästi uudelleen kerta toisensa jälkeen. Humanoidirobotti ei mene sekaisin edes kaatamisesta, vaan se nousee nopeasti ylös maasta saatuaan kunnon tällin testaajaltaan.

Atlaksia on valmistunut vuosien varrella jo monta sukupolvea. Robottimallin uusin versio on aiempaa kevyempi. Nyt Atlas painaa vain noin 67 kiloa eli noin 56 kiloa aiempaa versiota vähemmän.

Boston Dynamics on erikoistunut erilaisten sensorien avulla monipuolisesti ja ketterästi eri ympäristöissä liikkuvien robottien kehittämiseen.

Yhtiön roboteille on löytynyt käyttöä muun muassa Yhdysvaltain armeijassa ja maan asevoimien tutkimusorganisaatiossa Darpassa (Defence advanced research projects agency), joka on Atlas-projektin takana.

Aina vain taitavammiksi kehittyvien robottien ja tekoälyn pelätään jo vievän työpaikkoja ihmisiltä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat