Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turkki vapautti toimittajat, jotka kertoivat valtion asekuljetuksista Syyriaan – ”Ei ole rikos kertoa totuuksia”

Perustuslakituomioistuin tulkitsi vankeuden rikkovan kaksikon oikeuksia.

Ulkomaat
 
REUTERS
Cumhyriet-lehden vastaava päätoimittaja Can Dündar hymyili vapauduttuaan vankilasta Istanbulin lähistöllä varhain perjantaina.
Cumhyriet-lehden vastaava päätoimittaja Can Dündar hymyili vapauduttuaan vankilasta Istanbulin lähistöllä varhain perjantaina. Kuva: REUTERS

Turkki vapautti varhain perjantaina kaksi tunnettua oppositiolehden toimittajaa, kun maan perustuslakituomioistuin oli tulkinnut vankeuden rikkovan heidän oikeuksiaan, kertoo uutistoimisto Reuters.

Cumhuriyet-lehden vastaava päätoimittaja Can Dündar ja Ankaran-toimituksen johtaja Erdem Gül pidätettiin marraskuussa, mikä herätti kansainvälistä vastustusta ja kasvatti huolta tiedotusvälineiden toimintavapaudesta presidentti Recep Tayyip Erdoğanin johtamassa Turkissa.

Ennen toimittajien pidättämistä Cumhuriyet-lehti oli julkaissut uutisen, joka kertoi Turkin tiedustelupalvelun välittäneen aseita Syyrian kapinallisille. Lehden mukaan toimet oli naamioitu avustuskuljetuksiksi. Uutinen nostatti suuren kohun Turkissa.

”Mitä väliä sillä on, oliko rekoissa aseita vai ei”, Erdoğan totesi ja kutsui uutisen julkaisemista petokseksi.

Kaksikkoa syytettiin vakoilutarkoituksessa tehdystä valtiosalaisuuksien paljastamisesta, aikomuksesta syrjäyttää Turkin hallitus väkivaltaisesti sekä aseistautuneen terroristijärjestön auttamisesta. Syyttäjä halusi heille elinkautiset vankeustuomiot.

Oppositiopuolue CHP:n johtaja Kemal Kılıçdaroğlu kiitteli oikeuden ratkaisua.

”Perustuslakituomioistuimen päätös linjaa, että ’ei ole rikos kertoa totuuksia’”, Kılıçdaroğlu sanoi uutistoimimisto AFP:n mukaan.

”Perustuslakituomioistuimen ratkaisu ei ole vain meille: se tukee kaikka kollegojamme, lehdistönvapautta ja ilmaisuvapautta”, Dündar sanoi uutistoimisto Cihanin mukaan vankilan edustalla, jonne toimittajien perheet ja ystävät olivat saapuneet seuraamaan vapauttamista.

Toimittajat vapautettiin sattumalta Erdoğanin syntymäpäivänä.

”Juhlimme syntymäpäivää ja vapauttamista ilolla”, Dündar sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat