Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

DN: Uusi sukellusvene­havainto Ruotsin rannikolla – vieras periskooppi näkyi pinnassa merivoimien harjoitusten aikana

Ulkomaat
 

Tukholma Ruotsin rannikolla sattui keväällä 2015 tähän asti tuntematon sukellushavainto, kertoo Dagens Nyheter.

Lehden tietojen mukaan vieraan sukellusveneen periskooppi näkyi hetken pinnassa Ruotsin merivoimien harjoitusten aikana. Havainto tehtiin Vindbådenin alueella Tukholman ulkosaaristossa, selvästi Ruotsin rajojen sisäpuolella. Merivoimat harjoittelivat kyseisissä harjoituksissa sukellusveneiden ampumista pinnalta.

Havainto tehtiin noin puoli vuotta syksyllä 2014 suurta huomiota herättäneen sukellusvenejahdin jälkeen.

Oletetun sukellusveneen huomannut merivoimien henkilökunta ajatteli aluksi, että kyseessä oli oma alus. Vastaavissa harjoitustilanteissa omat sukellusveneet tapaavat olla paikalla ja käydä pinnassa tarkastamassa tilanteen.

Myöhemmät tarkastukset osoittivat kuitenkin, ettei kyseisellä paikalla juuri tapahtumahetkellä ollut ruotsalaisia sukellusveneitä. Niiden liikkeet ovat helposti tarkistettavissa jatkuvan tarkan paikannuksen takia, kirjoittaa DN.

Havaitun aluksen kansallisuudesta ei ole tietoa.

Puolustusvoimissa tapahtuma on luokiteltu ”todennäköiseksi” sukellusveneeksi, mikä on kuusiasteisella asteikolla toiseksi varmin luokitus. Varmin luokitus tapauksille annetaan käytännössä vain, kun alus on käsin kosketeltavissa. Esimerkistä käy vuoden 1981 tapaus, jolloin venäläinen sukellusvene ajoi karille Ruotsin rannikolla.

Puolustusministeri Peter Hultqvist ei halua kommentoida tietoja DN:lle. Hän kuitenkin toteaa, että turvallisuustilanne Itämerellä on muuttunut, ja aktiviteettia on aiempaa enemmän.

Uusi puolustusvoimien komentaja Michael Bydén vahvisti aiemmin tänä vuonna DN:lle, että syksyn 2014 sukellusvenejahdin jälkeen on sattunut muita tapahtumia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat