Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turkissa pidätettyä suomalais­kolmikkoa vastaan ei nosteta syytteitä

Pidätetyt olivat ilmeisesti osallistuneet mielenilmaisuun Vanin kaupungissa Kaakkois-Turkissa.

Ulkomaat
 
REUTERS / Bedran Babat
Poliisi suihkutti kyynelkaasua mielenosoittajia päin Turkin Vanissa 11. tammikuuta.
Poliisi suihkutti kyynelkaasua mielenosoittajia päin Turkin Vanissa 11. tammikuuta. Kuva: REUTERS / Bedran Babat

Kaakkois-Turkissa Vanin kaupungissa pidätetyt kolme suomalaista eivät saa syytteitä. Väliaikainen asiainhoitaja asiainhoitaja Pekka Shemeikka Suomen Ankaran-suurlähetystöstä sai kuulla syyttäjän päätöksestä sunnuntai-iltana.

”Voisi olettaa, että heidät vapautetaan maanantaina, ellei ole jo vapautettu”, Shemeikka sanoo.

Kaksi naista ja yksi mies pidätettiin ilmeisesti keskiviikkona, jolloin Turkin viranomaiset ilmoittivat asiasta Suomen viranomaisille.

Shemeikan mukaan suomalaiset ilmeisesti osallistuivat Vanissa jonkinlaiseen tilaisuuteen tai mielenilmaisuun, johon viranomaiset kiinnittivät huomiota. Hänelle ei ole selvinnyt kolmikon taustoista mitään, mikä selittäisi pidätyksiä. Pidätetyt olivat matkustaneet Turkkiin yksityishenkilöinä.

Shemeikka kuvailee suomalaisten pidätystä Turkissa harvinaiseksi tapaukseksi.

Kaakkois-Turkki on kurdialuetta, missä on viime aikoina ollut levotonta. Väkivaltaisuudet Turkin hallituksen ja Kurdistanin työväenpuolueen PKK:n välillä ovat kiihtyneet.

Turkki on myös pommittanut Syyrian puolella Syyrian kurdien YPG-joukkoja, joita Turkin hallitus pitää PKK:n liittolaisina.

Viime viikolla Turkin pääkaupungissa Ankarassa tehtiin pommi-isku, jossa kuoli 29 ihmistä. Radikaali kurdijärjestö TAK ilmoitti tehneensä iskun.

Itsemurhaiskun tekijä oli Turkin viranomaisten ottaman dna-näytteen perusteella syntynyt Kaakkois-Turkin Vanissa, samassa kaupungissa, jossa suomalaiset pidätettiin.

Vanissa on järjestetty viime aikoina mielenosoituksia, joissa on vastustettu hallituksen aseellisia operaatioita kurdiryhmiä vastaan.

Ulkoministeriön matkustustiedotteessa suositellaan, ettei Kaakkois-Turkin tiettyihin maakuntiin matkustettaisi.

”Turvallisuustilanne koko Kaakkois-Turkissa on epävakaa. Alue on kuitenkin kaukana Turkin turistikohteista”, Shemeikka sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat