Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

DN: Viimekeväinen sukellusvene­havainto julki Ruotsissa – vieras periskooppi näkyi merivoimien harjoitusten aikana

Tapaus on luokiteltu ”todennäköiseksi” sukellusveneeksi. Puolustusministeri ei kommentoi oletettua havaintoa.

Ulkomaat
 

Tukholma Ruotsin rannikolla sattui keväällä 2015 tähän asti tuntematon sukellusvenehavainto, kertoo Dagens Nyheter.

Lehden tietojen mukaan vieraan sukellusveneen periskooppi näkyi hetken merenpinnassa Ruotsin merivoimien harjoitusten aikana. Havainto tehtiin Vindbådenin alueella Tukholman ulkosaaristossa, selvästi Ruotsin rajojen sisäpuolella. Merivoimat harjoittelivat kyseisissä harjoituksissa sukellusveneiden ampumista pinnalta.

Havainto tehtiin noin puoli vuotta syksyllä 2014 suurta huomiota herättäneen sukellusvenejahdin jälkeen.

Oletetun sukellusveneen huomannut merivoimien henkilökunta ajatteli aluksi, että kyseessä oli oma alus. Vastaavissa harjoituksissa omat sukellusveneet tapaavat olla paikalla ja käydä pinnassa tarkastamassa tilanteen.

Myöhemmät tarkastukset osoittivat kuitenkin, ettei kyseisellä paikalla juuri tapahtumahetkellä ollut ruotsalaisia sukellusveneitä. Niiden liikkeet ovat helposti tarkistettavissa jatkuvan tarkan paikannuksen takia, Dagens Nyheter kirjoittaa. Havaitun aluksen kansallisuudesta ei ole tietoa.

Puolustusvoimissa tapahtuma on luokiteltu ”todennäköiseksi” sukellusveneeksi, mikä on kuusiasteisella asteikolla toiseksi varmin luokitus.

Varmin luokitus tapauksille annetaan käytännössä vain, kun alus on käsin kosketeltavissa. Esimerkistä käy vuoden 1981 tapaus, jolloin venäläinen sukellusvene ajoi karille Ruotsin rannikolla.

Puolustusministeri Peter Hultqvist ei halunnut kommentoida tietoja lehdelle. Hän kuitenkin toteaa, että turvallisuustilanne Itämerellä on muuttunut, ja aktiviteettia on aiempaa enemmän.

Uusi puolustusvoimien komentaja Michael Bydén vahvisti aiemmin tänä vuonna DN:lle, että syksyn 2014 sukellusvenejahdin jälkeen on ollut muita tapauksia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat