Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Riippumaton tv-kanava pimeni Turkissa – kanavan edustaja kiistää väitteet terrorismi­propagandan lähettämisestä

İMC TV on käsitellyt ohjelmissaan ahkerasti useita arkaluonteisia aiheita.

Ulkomaat
 
Can Erok / Cumhuriyet
Toimittaja Can Dündar (kesk.) poseerasi vankilasta vapauduttuaan yhteisvalokuvassa ihailijansa kanssa. İMC TV pimennettiin kesken suoran lähetyksen, jossa haastateltiin Dündaria ja hänen kollegaansa Erdem Gülia.
Toimittaja Can Dündar (kesk.) poseerasi vankilasta vapauduttuaan yhteisvalokuvassa ihailijansa kanssa. İMC TV pimennettiin kesken suoran lähetyksen, jossa haastateltiin Dündaria ja hänen kollegaansa Erdem Gülia. Kuva: Can Erok / Cumhuriyet

Turkkilainen riippumaton televisiokanava İMC TV pimeni perjantaina.

Kanavan edustaja Eyüp Burç kertoi uutistoimisto Reutersille, että satelliittikanavien lähetyksistä vastaava Türksat-yhtiö katkaisi İMC TV:n lähetyksen saatuaan käskyn syyttäjältä, joka tutkii, onko kanava syyllistynyt terroristipropagandan levittämiseen.

”Turkissa kaikki virallisen näkemyksen vastainen heitetään terrorismikoriin”, Burç arvioi. Hänen mukaansa İMC TV:llä ei ole mitään kytköksiä terroristiryhmiin.

”Tämä oli selvästi poliittinen päätös. Syyttäjällä ei ole minkäänlaista laillista oikeutta vaatia kanavamme sulkemista syytösten perusteella.”

Reuters ei saanut perjantaina Türksatia kommentoimaan päätöstään.

İMC TV pimennettiin kesken suoran lähetyksen, jossa haastateltiin kahta tunnettua Cumhuriyet-lehden journalistia, Can Dündaria ja Erdem Güliä. He olivat juuri päässeet vapaaksi vietettyään 92 päivää vankilassa.

Dündari ja Gül joutuivat vankilaan julkaistuaan videomateriaalia, jossa valtion tiedustelupalvelun väitetään avustavan aseiden lähettämisessä Syyriaan. Heitä uhkaa yhä elinkautinen vankeustuomio.

”Toiminta on ollut tarkoin harkittua. Medialle haluttiin lähettää viesti: Dündar ja Gül ovat saattaneet vapautua julkisen paheksunnan vuoksi, mutta se ei tarkoita, että hallitus perääntyy päätöksestään”, İMC TV:n Burç sanoi.

Kanava on käsitellyt ohjelmissaan ahkerasti muun muassa kurdien tilannetta ja muita arkaluonteisia aiheita, joista Turkin muu media on ollut haluton kertomaan.

Burçin mukaan İMC TV jatkaa ohjelmiensa esittämistä verkkosivuillaan ja yrittää saada oikeusteitse televisiolähetykset jatkumaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat