Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäjä kiihdytti ilmaiskuja Syyriassa tulitauon alla

Tulitauon on määrä tulla voimaan puolilta öin Suomen aikaa lauantain vastaisena yönä.

Ulkomaat
 
HS–AFP
BASSAM KHABIEH / Reuters
Syyrialaispoika piteli opposition lippua kapinallisten hallussa olevassa Kafr Batnan kaupungissa tiistaina.
Syyrialaispoika piteli opposition lippua kapinallisten hallussa olevassa Kafr Batnan kaupungissa tiistaina. Kuva: BASSAM KHABIEH / Reuters

Venäjän raportoitiin kiihdyttäneen perjantaina ilmaiskujaan Syyrian kapinalliskohteisiin vähän ennen sovittua tulitaukoa.

Britannian yleisradioyhtiö BBC kertoi, että Venäjän pommikoneet tekivät iskuja Syyriassa vain tunteja ennen kuin tulitauon piti tulla voimaan.

Tulitauon on määrä alkaa puolilta öin Suomen aikaa lauantain vastaisena yönä. Se ei koske jihadistiryhmiä, kuten Isisiä tai al-Nusraa.

Venäjä ilmoitti jatkavansa terroristien pommittamista.

Venäjä on alusta asti sanonut pommittavansa Syyriassa vain terroristiryhmiä. Käytännössä sen pommitusten kohteena on raportoitu olleen erilaisia hallitusta vastaan taistelevia ryhmiä, mikä on herättänyt epäilyksiä maan sitoutumisesta muutenkin kaikin puolin epävarmaan tulitaukoon.

Venäjä tukee sodassa Syyrian presidentti Bashar al-Assadin hallintoa.

Syyrian pääoppositioryhmittymä ilmoitti perjantaina, että lähes sata kapinallisryhmää on suostunut sitoutumaan Venäjän ja Yhdysvaltain sopimaan tulitaukoon kahdeksi viikoksi.

Ilmoitus tuli vain vähän ennen kuin tulitauon oli määrä alkaa.

”Osa Vapaan Syyrian armeijan ryhmistä ja aseellinen oppositio sitoutuvat kunnioittamaan väliaikaista aselepoa – – kahden viikon ajan”, sanoi suurin oppositioliikkeitä edustava ryhmä High Negotiations Committee (HNC) julkilausumassaan.

Se viittasi tiedotteessaan ”97 oppositioryhmään”.

Saudi-Arabiasta käsin toimiva HNC sanoi muodostaneensa sotilaskomitean ”seuraamaan ja koordinoimaan” tulitauon toimeenpanoa. Se on sitoutunut ”siirtymäaikaan Syyriassa alkaen siirtymäajan hallinnosta”, jossa ei ole ”sijaa Bashar al-Assadille ja hänen klikilleen”, ryhmä totesi julkilausumassaan.

Yhdysvaltojen ulkoministeriö sanoi perjantaina, että Venäjä on sitoutunut olemaan pommittamatta niitä syyrialaisia ryhmiä, joita Yhdysvallat pitää osana ”maltillista” oppositiota.

Yhdysvaltojen ulkoministeriön tiedottaja Mark Toner sanoi, että Venäjän on nyt aika näyttää, onko se tosissaan taistelujen lopettamisesta.

Syyrian sisällissodan eri osapuolten tavoitteet
Syyrian sisällissodan eri osapuolten tavoitteet
Miksi kapinalliset taistelevat Syyrian valtaapitäviä vastaan? Mitä Isis haluaa? Maanpuolustuskorkeakoulun tutkija Antti Paronen selittää HSTV:lle sodan keskeiset osapuolet. Toimittaja: Jukka Hiiro HS, kuvaus: Janne Järvinen HS, editointi: Esa Syväkuru HS
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat