Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Näin HS on uutisoinut Olof Palmen murhasta

Interaktiivinen aikajana kokoaa HS:n Palme-uutiset vuodesta 1986 alkaen.

Ulkomaat
 
Helsingin Sanomat
/ HS
Olof Palmen murha oli HS:n pääuutinen 2. maaliskuuta 1986.
Olof Palmen murha oli HS:n pääuutinen 2. maaliskuuta 1986. Kuva: / HS

Ruotsin entisen pääministerin Olof Palmen murhasta tulee sunnuntaina kuluneeksi tasan 30 vuotta. Palme murhattiin Tukholmassa perjantaina 28. helmikuuta 1986, kun hän oli palaamassa elokuvista Lisbet-vaimonsa kanssa.

Ampuminen tapahtui myöhään illalla, tarkalleen kello 23.21. Seuraavana päivänä eli lauantaina 1. maaliskuuta ilmestyneeseen Helsingin Sanomiin uutinen ei vielä päätynyt. Sunnuntaina Palmen murha nousi lehden pääuutiseksi. Uutisetusivun pääotsikossa luki ”Palmen murha pysäytti Ruotsin”.

Palmen murhaaja on edelleen selvittämättä. Ruotsin poliisin mukaan yhä käynnissä oleva murhatutkinta on todennäköisesti maailman laajin. Tutkintamateriaaleja on kertynyt satoja hyllymetrejä. Poliisi saa uusia vihjeitä lähes viikoittain.

Alla näkyvään interaktiiviseen aikajanaan on koottu kaikki merkittävimmät Palmen murhaa koskevat uutiset, jotka on julkaistu painetussa Helsingin Sanomissa. Aikajana alkaa vuodesta 1986 ja päättyy tähän vuoteen.

Aikajanan avulla voit tutustua Palme-tutkinnan moninaisiin vaiheisiin. Vasemmalta voi siirtyä uutisesta toiseen. Lue lisää -nappi avaa kunkin uutisen pdf-muodossa.

Sunnuntaina HS julkaisee harvinaisen haastattelun, jossa murhaa alusta asti tutkinut Lennart Gustafsson kertoo, mitä hän ajattelee tapahtuneesta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat