Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hillary Clintonille murskavoitto Etelä-Carolinan esivaaleissa

Clinton on nyt voittanut kolme neljästä ensimmäisestä esivaalista.

Ulkomaat
 
JONATHAN ERNST / Reuters
Demokraattien presidenttiehdokas Hillary Clinton otti kuvan kannattajiensa kanssa Columbiassa, Etelä-Carolinassa lauantaina.
Demokraattien presidenttiehdokas Hillary Clinton otti kuvan kannattajiensa kanssa Columbiassa, Etelä-Carolinassa lauantaina. Kuva: JONATHAN ERNST / Reuters

Washington. Entinen ulkoministeri Hillary Clinton voitti lauantaina pidetyt demokraattien Etelä-Carolinan esivaalit. Hän löi senaattori Bernie Sandersin murskaprosentein 74–26. Voitto antaa Clintonille hyvän ponnahduslaudan ensi viikon supertiistaihin, jolloin ehdokkaasta äänestetään 11 osavaltiossa.

Clinton oli selvä etukäteissuosikki Etelä-Carolinassa, sillä hänellä on vanhastaan läheiset suhteet etelän mustiin demokraatteihin. Etelä-Carolinan demokraattiäänestäjistä mustia oli runsas puolet.

Lähes täysin valkoisesta Vermontin osavaltiosta tuleva Sanders on korostanut kampanjassaan ennen kaikkea taloudellisen tasa-arvon merkitystä.

Clinton on puolestaan ajanut laajempaa ohjelmaa, jossa tärkeässä roolissa ovat myös rotujen, sukupuolten ja vähemmistöjen oikeudet. Clinton on myös asettautunut tiukasti nykyisen presidentin Barack Obaman vanaveteen.

Clinton on nyt voittanut kolme neljästä ensimmäisestä esivaalista. Clintonin yllättävän selvä voitto Etelä-Carolinassa ennustaa vaikeuksia Sandersille ensi viikolla erityisesti etelän osavaltioiden äänestyksissä.

Kärkiehdokkaan asemaa vahvistaa entisestään ylivoimainen enemmistö puoluevaikuttajista koostuvien niin sanottujen superdelegaattien joukossa.

Voitonpuheessaan Clinton tuntui jo kääntävän tähtäimensä republikaanien kärkiehdokkaaseen Donald Trumpiin, kun hän julisti, ettei Yhdysvallat tarvitse vihaa ja vastakkainasettelua vaan rakkautta ja välittämistä.

BRIAN SNYDER / Reuters
Bernie Sanders on voittanut yhden neljästä järjestetystä demokraattien esivaalista.
Bernie Sanders on voittanut yhden neljästä järjestetystä demokraattien esivaalista.
Näin valitaan Yhdysvaltojen presidentti
Näin valitaan Yhdysvaltojen presidentti
Yhdysvaltojen presidentin valinta on monivaiheinen kisa, joka huipentuu marraskuussa 2016. Grafiikkavideo selittää päävaiheet alle kahdessa minuutissa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat