Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

36 ihmistä kuoli kaivos­räjähdyksessä Venäjällä – uhreista viisi oli pelastajia

Kaivosyhtiö kertoi torstaisessa sortumassa kadonneitten 26:den kaivosmiehen kuolleen.

Ulkomaat
 

Jopa 36 ihmistä on kuollut kahdessa räjähdyksessä venäläisessä Severnajan kaivoksessa Vorkutassa maan pohjoisosassa Komissa, kertoo uutistoimisto AFP.

Aiemmin kerrottin, että räjähdyksissä kuoli kuusi. Uhriluku kuitenkin nousi, kun kaivosyhtiö Vorkutaugolin tiedottaja kertoi ensimmäisessä onnettomuudessa kadonneiden 26:den kaivosmiehen kuolleen.

”Asiantuntijoiden mukaan kaivoksessa olleilla kadonneilla ei ollut mahdollisuuksia selviytyä”, Tatjana Bushkova sanoi uutistoimiston mukaan.

Toisessa räjähdyksessä varhain sunnuntaina paikallista aikaa kuoli kuusi ihmistä. Kuolleista viisi oli pelastajia, jotka olivat etsimässä viime torstaina tapahtuneessa onnettomuudessa kadonnutta 26:ta kaivosmiestä.

Kaivosyhtiön mukaan pelastustoimet paikalla on lopetettu.

AFP:n mukaan kyseessä on pahin Venäjällä lähivuosina tapahtuneista kaivosonnettomuuksista.

Torstaina neljä kaivosmiestä kuoli ja 26 katosi napapiirillä sijaitsevassa kaivoksessa tapahtuneen sortuman jäljiltä. Pelastustehtäviin osallistui satoja ihmisiä.

”Valitettavasti meidän on nyt pakko uskoa, että olosuhteet tuossa kaivoksen osassa ovat sellaiset, ettei siellä voi kukaan pysyä hengissä”, hätätilaministeri Vladimir Puchkov totesi LifeNews-tv-kanavalle sunnuntaina.

Presidentti Vladimir Putin on määrännyt maan hallituksen asettamaan erityistyöryhmän tutkimaan onnettomuutta.

Vuonna 2010 kaasuräjähdyksessä Keski-Siperian Kemerovon alueella sijaitsevassa Raspadskajan kaivoksessa kuoli 91 ihmistä.

Kolme vuotta aiemmin 110 ihmistä kuoli samalla alueella Uljanovskajan kaivosturmassa, joka oli Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen tapahtuneista kaivosonnettomuuksista pahin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat