Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Trump kieltäytyi tuomitsemasta Ku Klux Klania ja jakoi Mussolini-sitaatin Twitterissä

Liikemiesmiljardööri pyysi saada perehtyä järjestöön ennen kuin tuomitsee ketään.

Ulkomaat
 
KAREN PULFER FOCHT / REUTERS
Donald Trump seisoi lentokoneensa vieressä kampanjatilaisuudessa lentoasemalla Millingtonissa Tennesseen osavaltiossa lauantaina.
Donald Trump seisoi lentokoneensa vieressä kampanjatilaisuudessa lentoasemalla Millingtonissa Tennesseen osavaltiossa lauantaina. Kuva: KAREN PULFER FOCHT / REUTERS

Republikaanien presidenttiehdokkuutta tavoitteleva Donald Trump kieltäytyi tuomitsemasta rasistista Ku Klux Klan -järjestöä ja sen entistä johtajaa David Dukea uutiskanava CNN:n suorassa haastattelussa sunnuntaina. Duke on kehottanut äänestämään Trumpia.

CNN:n uutisankkuri Jake Tapper pyysi Trumpia tuomitsemaan Duken ja sanomaan, että ei halua presidentinvaaleissa ääniä tältä tai muilta valkoisen rodun ylivaltaa ajavilta ihmisiltä.

Trump kieltäytyi.

”En tiedä mitään David Dukesta. En tiedä mitään mainitsemastasi valkoisen rodun ylivallasta tai sitä ajavista. En tiedä, kertoiko hän kannattavansa minua vai mistä on kyse”, Trump sanoi.

Tapper esitti pyyntönsä yhteensä kolmesti, mutta Trump jatkoi kiertelemistä eikä maininnut vastauksissaan Ku Klux Klania nimeltä.

”Minun täytyy tutustua tähän ryhmään. Tarkoitan, että en tiedä, mistä ryhmästä puhut. Et kai halua minun tuomitsevan ryhmää, josta en tiedä mitään? Jos lähetät minulle listan näistä ryhmistä, tutustun niihin. Ja varmasti tuomitsisin ne, jos niissä olisi minusta jotain vikaa. Joukossa saattaa olla ryhmiä, jotka ovat ihan ok, ja se olisi todella epäreilua”, Trump sanoi.

Trump tai hänen kampanjaväkensä myös jakoi sunnuntaina Twitter-tilillään sitaatin, jota pidetään Italian fasistisen johtajan Benito Mussolinin sanomana, kertoo sanomalehti The New York Times.

”On parempi elää päivä leijonana kuin sata vuotta lampaana”, sitaatti kuului.

Trumpin jakama viesti oli peräisin parodiatililtä, jonka profiilikuva on yhdistelmä Mussolinin kasvoista ja Trumpin hiuksista.

Näin valitaan Yhdysvaltojen presidentti
Näin valitaan Yhdysvaltojen presidentti
Yhdysvaltojen presidentin valinta on monivaiheinen kisa, joka huipentuu marraskuussa 2016. Grafiikkavideo selittää päävaiheet alle kahdessa minuutissa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat