Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

36 ihmistä kuoli kaivos­räjähdyksessä Venäjällä – uhreista viisi oli pelastajia

Kaivosyhtiö kertoi torstaisessa sortumassa kadonneitten kaivosmiesten kuolleen.

Ulkomaat
 

Jopa 36 ihmistä on kuollut kahdessa räjähdyksessä venäläisessä Severnajan kaivoksessa Vorkutassa maan pohjoisosassa Komissa, kertoo uutistoimisto AFP.

Ensimmäinen räjähdys tapahtui torstaina. Siinä kuoli 4 ihmistä, minkä lisäksi 26 kaivosmiestä katosi.

Toinen räjähdys sattui varhain sunnuntaiaamuna. Siinä kuoli 6 ihmistä. Heistä viisi oli pelastajia, jotka olivat etsimässä viime torstain onnettomuuden jäljiltä kadoksissa olleita kaivosmiehiä.

Sunnuntaina kaivosyhtiö Vorkutaugolin tiedottaja kertoi myös ensimmäisessä onnettomuudessa kadonneiden 26:n kaivosmiehen kuolleen.

”Asiantuntijoiden mukaan kaivoksessa olleilla kadonneilla ei ollut mahdollisuuksia selviytyä”, Tatjana Buškova sanoi uutistoimiston mukaan.

Kaivosyhtiön mukaan pelastustoimet paikalla on lopetettu. AFP:n mukaan kyseessä on pahin Venäjällä lähivuosina tapahtuneista kaivosonnettomuuksista.

Torstaina neljä kaivosmiestä kuoli ja 26 katosi napapiirillä sijaitsevassa kaivoksessa tapahtuneen sortuman jäljiltä. Pelastustehtäviin osallistui satoja ihmisiä.

”Valitettavasti meidän on nyt pakko uskoa, että olosuhteet tuossa kaivoksen osassa ovat sellaiset, ettei siellä voi kukaan pysyä hengissä”, hätätilaministeri Vladimir Putškov totesi LifeNews-tv-kanavalle sunnuntaina.

Presidentti Vladimir Putin on määrännyt maan hallituksen asettamaan erityistyöryhmän tutkimaan onnettomuutta.

Vuonna 2010 kaasuräjähdyksessä Keski-Siperian Kemerovon alueella sijaitsevassa Raspadskajan kaivoksessa kuoli 91 ihmistä.

Kolme vuotta aiemmin 110 ihmistä kuoli samalla alueella Uljanovskajan kaivosturmassa, joka oli Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen tapahtuneista kaivosonnettomuuksista pahin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat