Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yli 70 kuoli Isisin kaksois­iskussa Bagdadissa

Väkivaltaisuudet ovat vähentyneet Irakin pääkaupungissa viime vuosina.

Ulkomaat
 
WISSM AL-OKILI / REUTERS
Kuva: WISSM AL-OKILI / REUTERS

Jihadistijärjestö Isis teki kaksi pommi-iskua Irakin pääkaupungissa Bagdadissa sunnuntaina. Ne tappoivat yli 70 ihmistä ja haavoittivat yli sataa, kertoivat poliisi sekä sairaalan ja ruumishuoneen työntekijät uutistoimisto Reutersin mukaan.

Iskut tapahtuivat torin tuntumassa Sadrin kaupunginosassa. Syylliseksi ilmoittautunut Isis kertoi, että iskujen tekijöinä oli kaksi räjähdevöin varustautunutta itsemurhapommittajaa, kertoo uutistoimisto AFP.

Kaksoisisku oli toistaiseksi tappavin terrorihyökkäys Bagdadissa tänä vuonna. Väkivaltaisuudet ovat vähentyneet kaupungissa sitten kesän 2014, jolloin Isis valtasi suuria osia Pohjois- ja Länsi-Irakista. Asiaa on selitetty sillä, että järjestö tarvitsee taistelijoita toisaalla.

Sunnalainen Isis pitää shiialaisia vääräuskoisina. Torstaina kaksi sen itsemurhapommittajaa tappoi yhdeksän ihmistä Shualassa, joka on niin ikään shiiaenemmistöinen osa Bagdadia.

Sunnuntaina Isis hyökkäsi myös armeijan tukikohtaan Abu Ghraibin alueella Bagdadin länsipuolella, kertoivat turvallisuusviranomaiset AFP:n mukaan. Isis sai tukikohdan hetkeksi hallintaansa, kunnes armeija sai paikalle vahvistuksia ja ajoi hyökkääjät pois.

Taisteluissa Abu Ghraibissa kuoli ainakin kahdeksan ihmistä ja haavoittui yli 20.

Terrorijärjestö Isis parissa minuutissa
Terrorijärjestö Isis parissa minuutissa
Mikä on Isis, joka on kylvää tuhoa Syyriassa, Irakissa ja yhä laajemmin myös ympäri maailmaa? HSTV:n kooste kertoo järjestön synnyn.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat