Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Siirtolaisille on syntymässä uusi reitti Eurooppaan Egyptin rannikolta

Venematka on pidempi Egyptistä kuin Turkista tai Libyasta, mutta salakuljettajat luottavat merellä liikennöivien laivojen pelastavan siirtolaiset aalloista.

Ulkomaat
 
GUGLIELMO MANGIAPANE / REUTERS
Siirtolaisille kuuluneet vaatteet olivat jääneet rantahiekkaan Siculianassa Sisilian saarella Italiassa viime viikon perjantaina.
Siirtolaisille kuuluneet vaatteet olivat jääneet rantahiekkaan Siculianassa Sisilian saarella Italiassa viime viikon perjantaina. Kuva: GUGLIELMO MANGIAPANE / REUTERS

Ihmissalakuljettajat lähettävät siirtolaisia Välimeren yli Eurooppaan yhä useammin Egyptistä, kertovat EU:n virkamiehet ja egyptiläinen turvallisuuslähde uutistoimisto Reutersille.

”Se on kasvava ongelma”, nimettömänä pysyttelevä EU-virkamies sanoo Aleksandrian kaupunkiin keskittyneestä salakuljetustoiminnasta.

”Suurin huolemme on, että salakuljettajien ja siirtolaisten joukossa voi olla al-Qaidaan tai Isisiin kytköksissä olevia taistelijoita Siinain niemimaalta”, toinen virkamies kertoo.

Salakuljettajat ovat alkaneet keskittyä Egyptiin, kun viranomaisten valvonta on kiristynyt Turkissa ja turvallisuustilanne on pahentunut Libyassa. Viime vuonna yli 80 prosenttia Välimeren ylittäneistä yli miljoonasta siirtolaisesta matkusti Turkista Kreikkaan ja lopuista suurin osa Libyasta Italiaan.

Egyptistä merimatkalle lähteneiden siirtolaisten määrästä ei ole virallista arviota, mutta EU-virkamiesten mukaan heitä on ollut jo tuhansia. Yhteensä Välimeren yli Eurooppaan on tullut tämän vuoden puolella jo yli satatuhatta siirtolaista.

Venematka Eurooppaan on pidempi Egyptistä kuin Turkista tai Libyasta, mutta salakuljettajat luottavat merellä liikennöivien laivojen pelastavan siirtolaiset aalloista.

”Egyptissä valvonta on tiukkaa, mikä haittaa salakuljettajien toimintaa – – mutta välillä epäilemme, että he kääntävät katseensa päästääkseen siirtolaiset lähtemään jonnekin muualle”, EU-virkamies sanoo Reutersille.

Egyptiläinen turvallisuusviranomainen vahvistaa salakuljetuksen yleistyneen Egyptin kautta.

”Viranomaisilla on liian kiire muiden asioiden kanssa puuttuakseen tähän”, hän sanoo Reutersille.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat