Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Gambian presidentti hakee jatkoa yli 20 vuoden vallalleen – ”Tämä on demokratia, ja silti jotkut puhuvat virkakausien rajoittamisesta”

Entinen sotilaskomentaja Yahya Jammeh kaappasi vallan vuonna 1994. Länsimaat ja kansainväliset järjestöt ovat arvostelleet häntä ihmisoikeuksien polkemisesta.

Ulkomaat
 
Larry Downing / Reuters
Gambian presidentti Yahya Jammeh ja hänen vaimonsa Zineb Jammeh hetkeä ennen tapaamista Yhdysvaltain presidentin Barack Obaman kanssa Valkoisessa talossa elokuussa 2014.
Gambian presidentti Yahya Jammeh ja hänen vaimonsa Zineb Jammeh hetkeä ennen tapaamista Yhdysvaltain presidentin Barack Obaman kanssa Valkoisessa talossa elokuussa 2014. Kuva: Larry Downing / Reuters

Länsiafrikkalaista Gambiaa 21 vuotta hallinnut presidentti Yahya Jammeh, 50, pyrkii viidennelle virkakaudelle joulukuussa järjestettävissä vaaleissa, kertoi valtiollinen tv-kanava uutistoimisto AFP:n mukaan.

Entinen sotilaskomentaja Jammeh kaappasi vallan vuonna 1994. Länsimaat ja kansainväliset järjestöt ovat arvostelleet häntä ihmisoikeuksien polkemisesta ja takertumisesta valtaan. AFP:n mukaan EU peruutti Gambialle osoittamansa 22 miljoonan euron avustuksen maan huolestuttavan kehityksen takia vuonna 2010.

”Tämä on demokratia, ja silti jotkut puhuvat virkakausien rajoittamisesta. Jos joku länsimainen valtionpäämies tai muu johtaja haluaa puhua kausien rajoittamisesta – – tulkoon Gambiaan puhumaan minulle”, Jammeh sanoi AFP:n mukaan.

Poliittisten vastustajien mukaan presidentistä on tullut vuosien mittaan yhä vainoharhaisempi, mikä näkyy ministerien jatkuvana kierrättämisenä ja uskotun lähipiirin rajaamisena hyvin pieneksi.

Vuonna 2012 Jammeh väitti parantaneensa kymmeniä hiv-potilaita salaisen yrttikeitoksensa avulla. Länsimaisten asiantuntijoiden mukaan hän antaa turhaa toivoa sairaille, mikä on erityisen huolestuttavaa, koska potilaita vaaditaan lopettamaan oikeiden lääkkeiden käyttö.

Noin kahden miljoonan asukkaan muslimienemmistöinen Gambia on Manner-Afrikan pienin valtio ja entinen Britannian siirtomaa. Se sijaitsee Atlantin rannalla ainoan rajanaapurinsa Senegalin ympäröimänä.

Gambia tunnetaan paratiisirannoistaan, joiden takia Suomestakin järjestetään sinne pakettimatkoja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat