Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tuhannet turvapaikanhakijat yrittivät ryntäystä aidan läpi Kreikasta – raivoisa tilanne HSTV:n videolla

Liittokansleri Angela Merkelin mukaan Kreikkaa ei voi päästää kaaokseen.

Ulkomaat
 
Pakolaisia ammuttiin kyynelkaasulla Makedonian ja Kreikan rajalla
Pakolaisia ammuttiin kyynelkaasulla Makedonian ja Kreikan rajalla
Poliisi on ampunut pakolaisia kyynelkaasulla Makedonian ja Kreikan rajalla Idomenin pakolaisleirin lähettyvillä. Joukko Keski-Eurooppaan haluavia pakolaisia sai avattua voimalla raja-aidan. Kuva: Reuters.

Tuhannet Euroopasta turvapaikkaa hakevat yrittivät maanantaina rynnätä Kreikasta aitojen ylitse Makedoniaan.

Lähinnä miehistä koostunut väkijoukko yritti kaataa maiden välille pystytetyn aidan, jonka toisella puolella Makedonian turvallisuusjoukot seurasivat tilannetta ja ampuivat väkijoukkoon kyynelkaasua sen jälkeen, kun pala aidasta oli saatu kaadettua.

Uutistoimisto Reutersin välittämällä videolla näkyy, kuinka turvapaikanhakijoita loukkaantui rytäkässä.

Ryntäystä yritettiin Koillis-Kreikassa olevan Idomenin kylän kohdalta. Idomeni on ollut Euroopan pakolaiskriisin näyttömänä jo viime keväänä, jolloin HS vieraili paikan päällä. Jutun voi lukea tästä linkistä.

Kreikkaan tulleet turvapaikanhakijat pyrkivät Makedoniaan, josta he toivovat voivansa jatkaa matkaansa kohti muun muassa Saksaa.

Kreikan siirtolaisministeri arvioi uutistoimisto AFP:n mukaan, että maaliskuussa Kreikkaan jumiin jääneiden turvapaikanhakijoiden määrä nousee 50 000–70 000:een.

Nyt Kreikasta haluaisi lähteä eteenpäin noin 22 000 turvapaikanhakijaa. Yksin Idomenin pakolaisleirillä rajanylitystä odottaa noin 6 500 turvapaikanhakijaa, vaikka paikka on mitoitettu 1 500:lle.

Pakolaiskriisi on jälleen kiristänyt tunteita jäsenmaissa.

Itävallan liittokansleri Werner Faymann syytti kovasanaisesti Kreikkaa pakolaisvirtojen päästämisestä kohti pohjoisempaa Eurooppaa. Faymannin mukaan Kreikka ”käyttäytyy kuin matkatoimisto”.

”Viime vuonna Kreikka vastaanotti 11 000 turvapaikanhakijaa, ja me otimme 90 000. Tällaista ei tule tapahtumaan uudelleen”, Faymann sanoi AFP:n mukaan.

Saksan liittokansleri Angela Merkel on puolestaan todennut, etteivät muut EU-maat voi antaa Kreikan ”syöksyä kaaokseen”.

”Uskotteko todellakin, että kun viime vuonna euromaat tekivät kaikkensa – ja me yhtenä kovimmista – pitääkseen Kreikan euroalueessa, että nyt vuotta myöhemmin antaisimme Kreikan syöksyä kaaokseen”, Merkel sanoi uutistoimistojen mukaan ARD-kanavan haastattelussa.

Jo sunnuntaina Idomenin leirillä olevat turvapaikanhakijat protestoivat raja-alueella istumalla maiden välillä kulkevien rautatiekiskojen päällä. Mukana oli myös paljon lapsia. Mielenosoittajat olivat kirjoittaneet kyltteihinsä muun muassa ”Avatkaa rajat, meillä ei ole ruokaa” sekä ”olemme ihmisiä, emme eläimiä”.

”Olen nyt matkustanut perheeni ja kahden lapseni kanssa 17 päivää. En tiedä enää, mitä tehdä”, syyrialaismies kertoi alueella AFP:n mukaan.

Tuhannet ihmiset huonoissa oloissa Idomenin pakolaisleirillä Kreikassa
Tuhannet ihmiset huonoissa oloissa Idomenin pakolaisleirillä Kreikassa
Tuhannet ihmiset ovat jääneet jumiin Idomenin pakolaisleirille Pohjois-Kreikkaan. He haluaisivat sieltä Makedoniaan, mutta maan viranomaiset ovat tehostaneet rajavalvontaa ja estäneet maahanpääsyn. Kuva: Reuters.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat