Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rajatarkastuksista uhkaa tulla arkipäivää Euroopassa

Ulkomaat
 

Eurooppaan on saapunut tänä vuonna jo yli 110 000 turvapaikanhakijaa ja siirtolaista – enemmän kuin viime vuonna kesäkuun alkuun mennessä. Euroopassa pelätään, että talven taittuessa kevääksi edessä on suuri siirtolaisryntäys.

Suurin osa turvapaikanhakijoista ja siirtolaisista saapuu Eurooppaan Kreikan kautta niin kutsuttua Länsi-Balkanin reittiä pitkin. Balkanin reitin maat Itävallasta alaspäin kiristivät rajavalvontaansa viime viikolla, minkä seurauksena valtavat määrät turvapaikanhakijoita uhkaa jäädä jumiin Kreikkaan. Tämä voi johtaa pahaan humanitaariseen kriisiin maassa, joka on jo nyt suurissa ongelmissa.

Yksittäiset Euroopan maat ovat kiristäneet rajavalvontaansa, koska yhteistä eurooppalaista ratkaisua pakolaiskriisiin ei ole löytynyt.

Esimerkiksi Itävalta päätti ottaa jatkossa vastaan vain 80 turvapaikkahakemusta päivässä. Ilmoituksellaan Itävalta ja sen esimerkkiä seuranneet Balkanin maat närkästyttivät Saksan, joka haluaa Euroopan vetävän yhtä köyttä.

Seitsemän vapaan liikkuvuuden Schengen-alueeseen kuuluvaa Euroopan maata on aloittanut väliaikaiset tarkastukset Schengenin sisärajoilla. Näihin kuuluvat Saksa, Itävalta, Ruotsi, Tanska, Ranska, Norja ja viimeisimpänä viime viikolla tarkastukset aloittanut Belgia.

Belgia aloitti tarkastukset Ranskasta johtavilla teillä, koska se pelkää turvapaikanhakijoiden ja siirtolaisten virtaa Pohjois-Ranskassa sijaitsevalta Calais’n leiriltä.

Osa Euroopan maista on myös pystyttänyt rajoilleen aitoja hillitäkseen tulijoiden liikkeitä. Ensimmäisenä aitoja pystytti Unkari viime syksynä Serbian ja Kroatian vastaisille rajoilleen. Aitoja ovat rakentaneet myös Slovenia, Itävalta, Makedonia ja Bulgaria.

Euroopassa pelätään vapaan liikkuvuuden puolesta. Bertelsmannin säätiö arvioi selvityksessään, että pysyvien rajatarkastusten käyttöönotto Schengen-alueella tarkoittaisi Euroopan unionin maille vähintään 470 miljardin euron kuluja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat