Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Terveestä kuusivuotiaasta tuli pelätty hylkiö – perätön hiv-huhu tyhjensi koulun Sri Lankassa

Muiden oppilaiden vanhemmat eivät usko edes lääkärintodistusta.

Ulkomaat
 
Sinhalinkielinen BBC
Kuvakaappaus BBC:n sinhalinkieliseltä sivustolta, jossa kerrotaan hiv-positiiviseksi perättömästi huhutun pojan kohtalosta.
Kuvakaappaus BBC:n sinhalinkieliseltä sivustolta, jossa kerrotaan hiv-positiiviseksi perättömästi huhutun pojan kohtalosta. Kuva: Sinhalinkielinen BBC

Kaikkien paitsi yhden oppilaan vanhemmat kielsivät lapsiaan menemästä kouluun Sri Lankan pääkaupungin Colombon lähiseudulla maanantaina. Syynä on huhu kuusivuotiaan pojan hiv-positiivisuudesta, kertovat viranomaiset uutistoimisto AFP:n mukaan.

Huhu ei pidä paikkaansa, minkä vakuudeksi pojalla on lääkärintodistus. Väärä tieto perustuu hänen isänsä kuolemaan, joka vastaavien huhujen mukaan johtui aidsista.

Maanantaina oli pojan ensimmäinen päivä uudessa koulussa Kurunegalan alueella.

”Hän meni luokkaan ja leikki muiden lasten kanssa, mutta yhtäkkiä kaikkien vanhemmat tulivat ja veivät lapsensa pois”, pojan äiti kertoo Britannian yleisradioyhtiölle BBC:lle.

Luokanopettaja jäi kouluun kahdestaan pojan kanssa. Hän kertoo tulleensa hyvin surulliseksi, kun ”lapsi kysyi, miksi kaikki kaverini lähtevät minun takiani ja miksi poliisi on täällä”.

Poika joutui jättämään vanhan koulunsa, kun muiden lasten vanhemmat vaativat hänen poistamistaan. Mikään koulu ei huolinut poikaa oppilaaksi ennen kuin BBC:n sinhalinkielinen toimitus uutisoi aiheesta ja viranomaiset määräsivät nykyisen koulun ottamaan hänet vastaan.

Koulussa on noin 180 oppilasta. Viranomaiset aikovat pitää vanhemmille valistustilaisuuden asian ratkaisemiseksi.

Pojan äidillä on ollut vastaavasti vaikeuksia löytää töitä huhujen takia, vaikka hänelläkin on lääkärintodistus terveydestään.

Noin 20 miljoonan asukkaan Sri Lankassa on vain vähän hiv-positiivisia ihmisiä, vuonna 2014 YK:n arvion mukaan 3 300, joista vain sata alle 15-vuotiaita.

Kansallisesta valistuskampanjasta huolimatta ihmisillä on usein hatara ymmärrys taudin luonteesta ja leviämisestä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat