Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Irakissa taas tuhoisa terrori-isku shiioja vastaan – lähes 30 kuoli hautajaisissa

Iskussa kuoli shiialaisen asejoukon komentajia, jotka todennäköisesti olivat pommittajan pääkohde.

Ulkomaat
 

Ainakin 27 ihmistä kuoli ja kymmeniä haavoittui, kun itsemurhapommittaja laukaisi räjähdeliivinsä shiialaisissa hautajaisissa Irakissa maanantaina, turvallisuus- ja sairaalalähteet kertoivat uutistoimisto Reutersin mukaan.

Terrori-isku sattui Miqdadiyan kaupungissa Diyalan maakunnassa noin 80 kilometriä Bagdadista koilliseen. Hautajaiset oli järjestetty shiialaisen asejoukon komentajan sukulaiselle. Iskussa kuoli komentajia, jotka todennäköisesti olivat pommittajan pääkohde.

Shiialaisilla asejoukoilla on ollut tärkeä rooli taisteluissa jihadistijärjestö Isisiä vastaan, mutta niitä on myös syytetty rikkomuksista etenkin Irakin sunniväestöä kohtaan.

Diyalan maakunta julistettiin vapautetuksi Isisin otteesta tammikuussa 2015, mutta se ei ole lopettanut jihadistien tekemiä hyökkäyksiä.

Vain päivä ennen hautajaisiskua yli 70 ihmistä kuoli ja toistasataa haavoittui Isisin kaksoispommi-iskussa shiiaenemmistöisellä alueella Bagdadissa.

Isis ei ainakaan heti ilmoittunut Muqdadiyan-iskun tekijäksi, mutta useimmat itsemurhapommitukset Irakissa ovat Isisin tekemiä.

Uutistoimisto AFP kertoo, että tammikuussa Isis otti nimiinsä pommi-iskun, joka tappoi ainakin 20 ihmistä kahvilassa Muqdadiyassa. Tapausta seurasi kostoiskuja kaupungin sunnikohteisiin.

Sunnalainen Isis pitää shiialaisia vääräuskoisina.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat