Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Purettavan pakolaisleirin asukkaat ottivat yhteen poliisin kanssa Ranskan Calais’ssa

Noin 150–200 siirtolaista ja heitä puolustanutta aktivistia heitti poliisia kivillä. Poliisi yritti taltuttaa joukkoa kyynelkaasulla.

Ulkomaat
 
Pohjois-Ranskaan on syntynyt lohduton mutainen pakolaishelvetti
Pohjois-Ranskaan on syntynyt lohduton mutainen pakolaishelvetti
Tuhannet Britanniaan pyrkivät pakolaiset ja siirtolaiset ovat juuttuneet mutaiselle leirille Pohjois-Ranskan Dunkerquen kaupunkiin. Ranska on pitänyt huolen, etteivät leirin olot kohene, Britannia ei heitä halua. Toimittaja, kuvaus ja editointi Pekka Mykkänen.

Siirtolaiset kahakoivat mellakkapoliisin kanssa maanantaina Ranskan Calais’ssa, jossa puskutraktorit saapuivat pakolaisleirille purkaakseen satoja asumuksia – noin puolet leiristä.

Noin 150–200 siirtolaista ja heitä puolustanutta aktivistia muun muassa heitti poliisia kivillä ja sytytti muutamia asumuksia tuleen, kertoi uutistoimisto Reuters.

Poliisi yritti taltuttaa joukkoa kyynelkaasulla, ja ainakin yksi siirtolainen ja yksi brittiaktivisti pidätettiin, kertoi uutistoimisto AFP.

Viranomaiset arvioivat, että leirillä asuu noin 3 700 ihmistä, joista purkaminen koskee 800–1 000:ta, mutta alueella toimivien avustusjärjestöjen mukaan pelkästään purettavalla alueella asuu ainakin 3 450 ihmistä.

Viranomaiset ovat luvanneet, että ketään ei häädetä väkivalloin. Purkutöiden tieltä siirrettäville on järjestetty lämmitetty konttimajoitus nykyisen leirin laidalta, mutta moni on kieltäytynyt tarjouksesta, koska konttimajoittujien liikkumista rajoitetaan eikä heille ole tarjolla yhteistiloja, kertoo AFP.

Vapaaehtoiset ja avustustyöntekijät ovat yrittäneet kuukausien ajan parantaa siirtolaisten oloja leirillä, joka on rakentunut Englannin kanaalin rannalla sijaitsevan Calais’n liepeille. Sieltä siirtolaiset yrittävät livahtaa Britanniaan salamatkustajina rekoissa, junissa ja lautoissa.

”Emme uskoneet, että se [purkaminen] tapahtuisi tällaisen poliisivoiman tukemana. On äärettömän surullista nähdä, kuinka viime kuukausina tekemämme valtava työ valuu hukkaan”, sanoi Maya Konforti L’Auberge des Migrants -avustusjärjestöstä AFP:n mukaan.

”Nämä ihmiset haluavat Britanniaan, eivätkä lähde pois. Heille koittavat entistä ankeammat ajat, etenkin talvisin.”

PASCAL ROSSIGNOL
Poliisi otti kiinni nuoren afganistanilaisen, kun siirtolaiset osoittivat mieltään asumustensa purkamista vastaan pakolaisleirillä Calais’ssa maanantaina.
Poliisi otti kiinni nuoren afganistanilaisen, kun siirtolaiset osoittivat mieltään asumustensa purkamista vastaan pakolaisleirillä Calais’ssa maanantaina.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat