Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ku Klux Klanista ”mitään tietämättömän” Donald Trumpin isä pidätettiin klaanin marssilla 1927

Yhdysvaltalaislehtien mukaan asiakirjat ja vanhat uutiset vahvistavat, että Fred Trump tuli pidätetyksi Ku Klux Klanin marssilla New Yorkissa.

Ulkomaat
 
CHRIS KEANE
Donald Trump kampanjoi maanantaina Radfordissa Virginiassa.
Donald Trump kampanjoi maanantaina Radfordissa Virginiassa. Kuva: CHRIS KEANE

Republikaanien presidenttiehdokkaaksi pyrkivän Donald Trumpin isä pidätettiin Ku Klux Klanin marssilla vuonna 1927 Queensissä, uutisoi Washington Post. Tieto on kiinnostava, sillä viikonloppuna Donald Trump nousi otsikoihin, kun hän kieltäytyi tuomitsemasta Ku Klux Klan -järjestöltä ja sen johtajalta David Dukelta saamaansa tukea, koska ei omien sanojensa mukaan tunne järjestöä eikä sen johtajaa.

”En tiedä mitään David Dukesta. En tiedä mitään mainitsemastasi valkoisen rodun ylivallasta tai sitä ajavista. En tiedä, kertoiko hän kannattavansa minua vai mistä on kyse”, Trump sanoi.

Trumpin tietämättömyys asettuu kyseenalaiseen valoon myös hänen vuonna 2 000 antamiensa lausuntojen rinnalla. Tuolloin Trump kieltäytyi pyrkimästä presidentiksi reformipuolueen ehdokkaana muun muassa juuri David Duken takia.

”Reformipuolueeseen kuuluu nykyään klaanilainen herra Duke, uusnatsi herra Buchanan ja kommunisti neiti Fulani. En halua olla osa tällaista porukkaa”, Trump sanoi New York Times -lehdelle vuonna 2000.

Ristiriidat Trumpin omien lausuntojen välillä ovat nostaneet jälleen esiin myös vanhat uutiset vuodelta 1927.

Queensissä järjestettiin vuoden 1927 Muistopäivänä sekä Italian fasistien tukijoiden että Ku Klux Klanin jäsenten marssit.

Bronxissa fasistien marssilla puukotettiin kaksi marssimassa ollutta italialaismiestä.

Queensissä arviolta noin tuhannen klaanilaisen marssi jamaikalaisten asuinalueella muuttui mellakaksi, kun sata poliisia yritti puuttua peliin. Lopulta poliisi päätyi pidättämään seitsemän miestä. Yksi heistä oli Donald Trumpin isä Fred Trump.

New York Timesin vanhassa artikkelissa miesten pidätyksen tarkkaa syytä ei kerrota, mutta samana päivänä julkaistussa Daily Star -lehdessä kerrotaan, että Fred Trump pidätettiin, koska hän ei noudattanut poliisin marssijoille antamaa käskyä hajaantua.

Kun tiedot isä-Trumpin vanhasta pidätyksestä ja yhteyksistä Ku Klux Klaniin nousivat viime syksynä uudelleen esiin, Donald Trump kiisti lehtiarkistoista piittaamatta kaiken.

Trumpin mukaan väitteet eivät pitäneet paikkaansa, hänen isällään ei ollut mitään tekemistä asian kanssa, mitään pidätystä ei koskaan tapahtunut eikä hänen isäänsä koskaan tuomittu mistään.

Sunnuntaina Trumpin tietämättömyyteen Ku Klux Klanista ja sen johtajasta saattoivat toki vaikuttaa myös Anaheimin tapahtumat vain päivää aiemmin. Lauantaina klaani marssi Anaheimissa, ja tilanne muuttui väkivaltaiseksi. Kolmea ihmistä puukotettiin, ja poliisi pidätti 13 osallista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat