Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuolinsyytutkija: Egyptissä tapettua italialaista kuulusteltiin päiväkausia

Viitteet valtion tiedustelupalvelun osallisuudesta ovat kiristäneet Egyptin ja Italian välejä.

Ulkomaat
 
REUTERS
Egyptissä tapettu italialainen Giulio Regeni haudattiin Fiumicellossa Udinen maakunnassa Pohjois-Italiassa 12. helmikuuta.
Egyptissä tapettu italialainen Giulio Regeni haudattiin Fiumicellossa Udinen maakunnassa Pohjois-Italiassa 12. helmikuuta. Kuva: REUTERS

Egyptissä tapettua italialaista opiskelijaa Giulio Regeniä kuulusteltiin jopa viikon ajan ennen kuolemaansa, kertoi kuolinsyytutkija ollessaan syyttäjäntoimiston kuultavana tiistaina uutistoimisto Reutersin mukaan.

Ruumiiseen tulleet haavat oli aiheutettu kuolinsyytutkijan mukaan 10–14 tunnin välein.

”Se tarkoittaa, että kuka tahansa olikaan vastuussa hänen tappamisestaan, kuulusteli häntä saadakseen tietoja”, syyttäjäntoimiston tutkija sanoi Reutersille.

Oletus Regenin joutumisesta kuulusteltavaksi on toistaiseksi vahvin vihje siitä, että hänen kuolemastaan olisi vastuussa Egyptin turvallisuuspalvelu. Ihmisoikeusjärjestöjen mukaan turvallisuuspalvelulla on tapana polttaa tupakanjälkiä kuulusteltavien kehoon. Niitä Regenin ruumiissa havaittiin heti löydettäessä.

Egyptin oikeusministeriö kiisti uutisen kuolinsyytutkijan todistuksen sisällöstä ja uhkasi haastaa oikeuteen uutista levittävät tahot, kertoi italialainen uutistoimisto Ansa.

Regeni, 28, katosi Egyptin kansannousun viisivuotispäivänä 25. tammikuuta. Hänen pahoin vaurioitunut ruumiinsa löydettiin ojasta runsas viikko myöhemmin.

Tohtorintutkintoa Cambridgen yliopistossa Britanniassa suorittanut Regeni oli asunut Kairossa syyskuusta asti. Hän oli muun muassa tutkinut ammattiliittojen asemaa vuoden 2011 kansannousun jälkeen. Hän oli myös kirjoittanut Egyptin hallintoa arvostelleita lehtiartikkeleita.

Tapaus on kiristänyt jännitteitä Egyptin ja Italian välillä.

Egypti on kutsunut italialaisia tutkijoita mukaan rikostutkintaan, mutta italialaislähteiden mukaan yhteistyö on jäänyt vähäiseksi, koska egyptiläiset eivät ole juuri jakaneet tietojaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat