Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomalais­asiantuntija USA:n supertiistaista: ”Koko maassa on Trump-kuume”

Ulkomaat
 
"Voiko Trump panna Clintonia yhtä halvalla kuin kundeja?”
"Voiko Trump panna Clintonia yhtä halvalla kuin kundeja?”
Yritysverkosto Amchamin toimitusjohtaja Kristiina Helenius pohtii, millainen olisi Yhdysvaltain presidentinvaalien kisa Donald Trumpin ja Hillary Clintonin välillä.

Yhdysvaltain presidentinvaalien supertiistain tulokset näyttävät, että miljardööri Donald Trumpin kannatus vaaleissa on maanlaajuista, sanoo yritysverkosto Amchamin toimitusjohtaja Kristiina Helenius.

”Trump pystyi voittamaan myös pohjoisessa hyvinkin liberaaleissa osavaltioissa. Hän pystyy saamaan lähes kaikissa kansanryhmissä suhteellisesti enemmän tukea kuin muut”, Helenius arvioi.

Helenius pohti Yhdysvaltain presidentinvaalien näkymiä HSTV:n lähetyksessä keskiviikkoaamuna. Puolen tunnin mittainen keskustelu on kokonaisuudessaan katsottavissa alla olevasta klipistä.

HSTV-keskustelussa ruoditaan supertiistain tuloksia
HSTV-keskustelussa ruoditaan supertiistain tuloksia
Yritysverkosto Amchamin toimitusjohtaja Kristiina Helenius ja ulkomaantoimittaja Petja Pelli keskustelivat supertiistain jälkeen Yhdysvaltain presidentinvaalien näkymistä ja muun muassa siitä, kuinka todennäköiseltä Donald Trumpin ehdokkuus näyttää.

Miljardööri Donald Trump ja entinen ulkoministeri Hillary Clinton näyttivät vievän selvät voitot vaalien supertiistaina.

Supertiistai on esivaalien tärkein yksittäinen äänestyspäivä. Sekä Clintonilla että Trumpilla oli mahdollisuus vakiinnuttaa johtoasemansa kilpailussa puolueidensa presidenttiehdokkuuksista, ja niin he myös tekivät.

Voit lukea koko tulosuutisen tästä, ja kirjeenvaihtaja Laura Saarikosken kommentin tästä.

Alun perin Trump keräsi kannatusta etenkin vähän koulutettujen miesten parissa, mutta hänen kannatuspohjansa republikaanien parissa on selvästi laajentumassa.

”Näyttää siltä, että Trump on pysäyttämätön, vaikka hänellä ei teknisesti vielä ole riittävää määriä valitsijamiesääniä”, Helenius sanoi.

”Mitä kuulee kentältä, niin koko maassa on Trump-kuume.”

Trump on tähän mennessä solvannut kampanjassaan muun muassa naisia, meksikolaisia, muslimeja, vammaisia ja sotaveteraaneja.

Helenius arvioi, että Trump vetoaa esimerkiksi niihin, jotka kokevat menettäneensä globalisaation myötä ja jotka ovat huolissaan Yhdysvaltain johtoasemasta maailmassa.

”Trumpilla on nerokas iskulause’Make America great again’. Se on pieni tarina, jossa sanotaan, että kaikkien joiden mielestä asiat olivat joskus paremmin, pitäisi lähteä hänen mukaansa. Näitä ihmisiä on Yhdysvalloissa todella paljon”, Helenius sanoo.

Heihin kuuluu muun muassa keskiluokan entisten työpaikkojen katoamisesta huolestuneita sekä niitä, jotka haikailevat Yhdysvaltain entistä valta-asemaa.

Trump kerää kannatusta myös syvästi uskovaisten evankelisten kristittyjen parissa. Heille homoliittojen salliminen oli iso pettymys.

Lopullisesti ehdokkaista päätetään heinäkuussa, eikä peli ole vielä selvä, vaikka supertiistai vahvistikin Clintonin ja Trumpin asemia.

Heleniuksen mukaan Clintonin ja Trumpin välisestä kamppailusta tulisi ”viihdenäytelmä, jota koko maailma seuraa herkeämättä”.

Yksi kiinnostava kysymys on, miten Clintonin sukupuoli vaikuttaisi vaalikampanjoinnin asetelmiin.

Tähän mennessä Trumpin kannatus on noussut kun hän on solvannut muita etnisiä ryhmiä, mutta laskenut hänen solvatessaan naisia.

Clinton taas ei näytä merkittävästi saaneen hyötyä sukupuolestaan. Monet demokraatteja äänestävät nuoret naiset ovat asettuneet tukemaan Bernie Sandersia.

”Miten paljon Trump uskaltaa tai voi vedellä Clintonia samalla tavalla kuin hän on pannut halvalla kilpakumppanikundeja”, Helenius pohti.

”Trumpin kannatus on maanlaajuista”
”Trumpin kannatus on maanlaajuista”
Yritysverkosto Amchamin toimitusjohtaja Kristiina Helenius arvioi tuoreeltaan Yhdysvaltain presidentinvaalien supertiistain tuloksia.
Clinton: "Amerikka tarvitsee nyt rakkautta"
Clinton: "Amerikka tarvitsee nyt rakkautta"
Demokraattien Hillary Clinton ja republikaanien Donald Trump olivat voittoisia Yhdysvaltojen supertiistaina.
Tällainen mies on presidentiksi haluava Donald Trump
Tällainen mies on presidentiksi haluava Donald Trump
Yhdysvaltojen presidentiksi haluava miljardööri Donald Trump on möläyttelijä, joka on suututtanut monet. Suorapuheisuudestaan huolimatta noin neljäsosa republikaanisen puolueen kannattajista haluaa hänet presidenttiehdokkaakseen.
Näin valitaan Yhdysvaltojen presidentti
Näin valitaan Yhdysvaltojen presidentti
Yhdysvaltojen presidentin valinta on monivaiheinen kisa, joka huipentuu marraskuussa 2016. Grafiikkavideo selittää päävaiheet alle kahdessa minuutissa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat