Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

EU kehottaa Schengen-jäsenmaitaan luopumaan tarkastuksista sisärajoilla

Ulkomaat
 
Eurooppa 60 sekunnissa: Schengenin sopimuksen romahdus voisi olla henkinen ja taloudellinen katastrofi
Eurooppa 60 sekunnissa: Schengenin sopimuksen romahdus voisi olla henkinen ja taloudellinen katastrofi
Schengenin pikkukylässä Luxembourgissa solmittiin 30 vuotta sitten Euroopan historiallinen vapaan liikkuvuuden sopimus. Nyt muuttoliike uhkaa sopimusta, jonka romahdus voisi maksaa miljardeja ja muuttaa EU:n luonteen. Toimittaja: Pekka Mykkänen.

Euroopan unioni kehottaa jäsenmaitaan luopumaan tarkastuksista sisärajoilla vuoden loppuun mennessä passittoman alueen pelastamiseksi, kertoo sanomalehti The Guardian.

Se sai haltuunsa luonnoksen EU:n komission raportista, joka on määrä julkistaa perjantaina.

Pakolaiskriisin vanavedessä kahdeksan Schengen-alueeseen kuuluvaa maata on ottanut uudelleen käyttöön rajatarkastukset viime syyskuun jälkeen.

The Guardianin näkemän raportin mukaan tarkastukset ”asettavat kyseenalaiseksi vapaan liikkuvuuden Schengen-alueen toiminnan”.

”Jäsenmaiden on aika puhaltaa yhteen hiileen turvatakseen yhden unionin tärkeimmistä saavutuksista”, raportissa sanotaan.

Schengen-alueeseen kuuluu 26 maata. Schengenin sääntöjen mukaan rajatarkastukset voidaan ottaa käyttöön tilapäisesti yleistä järjestystä tai kansallista turvallisuutta uhkaavissa poikkeustilanteissa.

EU-maista Schengen-sopimukseen eivät kuulu Iso-Britannia, Irlanti, Bulgaria, Kypros, Kroatia ja Romania.

Komissio tahtoo jäsenmaiden luopuvan väliaikaisista rajatarkastuksista ”niin nopeasti kuin mahdollista”, mutta viimeistään marraskuuhun mennessä.

Samalla se kuitenkin vaatii tiukempaa valvontaa ulkorajoille.

Komissio toistaa myös varoituksen siitä, että Kreikka voidaan potkia ulos Schengenistä, jos se ei onnistu parantamaan rajavalvontaansa toukokuuhun mennessä.

Euroopan unionin on määrä linjata toukokuuhun mennessä vaihtoehdoista EU:n turvapaikkapolitiikan uudistamiseksi. Nykyisten sääntöjen puitteissa turvapaikanhakijoiden pitäisi hakea turvapaikkaa ensimmäisestä maasta, johon he saapuvat. Järjestelmä on joutunut koetukselle siirtolaismäärien nopean kasvun myötä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat