Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Espanja ei saanut vieläkään pääministeriä

Sosialistipuolueen Pedro Sánchez hävisi keskiviikkona luottamusäänestyksen parlamentissa.

Ulkomaat
 
SERGIO PEREZ / Reuters
Espanjan sosialistipuolueen johtaja Pedro Sanchez puhui parlamentissa ennen äänestystä keskiviikkona.
Espanjan sosialistipuolueen johtaja Pedro Sanchez puhui parlamentissa ennen äänestystä keskiviikkona. Kuva: SERGIO PEREZ / Reuters

Espanja ei saanut vieläkään pääministeriä, kun sosialistipuolueen Pedro Sánchez hävisi keskiviikkona luottamusäänestyksen parlamentissa. 219 edustajaa äänesti Sánchezia vastaan ja 130 puolesta, uutistoimisto AFP kertoi.

Häviö oli odotettu. Sánchez menetti vasemmistolaisen Podemos-puolueen tuen jo viime viikolla.

Sánchez olisi tarvinnut äänestyksessä ehdottoman enemmistön. Perjantain uudessa äänestyksessä hänelle riittää suhteellinen enemmistö, eli tyhjät äänet ovat eduksi Sanchezille.

Espanja on ollut ilman hallitusta kaksi ja puoli kuukautta. Hallituksen muodostamista sekoittavat kaksi uutta puoluetta ja Katalonian itsenäistymispyrkimykset.

Sosialistit olivat vasta vaalien toiseksi suurin puolue. Kuningas Felipe siirsi hallitustunnustelut Sanchezille, kun vaalivoittaja, konservatiivinen kansanpuolueen epäonnistui.

Mikäli Sanchez ei saa perjantainakaan tukea hallitukselle, muilla puolueilla on kaksi kuukautta aikaa muodostaa hallitus. Sen jälkeen olisi järjestettävä uudet vaalit.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat