Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomalais­asiantuntija: Uskaltaako Trump solvata myös Clintonia?

Ulkomaat
 
HSTV-keskustelussa ruoditaan supertiistain tuloksia
HSTV-keskustelussa ruoditaan supertiistain tuloksia
Yritysverkosto Amchamin toimitusjohtaja Kristiina Helenius ja ulkomaantoimittaja Petja Pelli keskustelivat supertiistain jälkeen Yhdysvaltain presidentinvaalien näkymistä ja muun muassa siitä, kuinka todennäköiseltä Donald Trumpin ehdokkuus näyttää.

Miten käy, jos miljardööri Donald Trump ja entinen ulkoministeri Hillary Clinton päätyvät ottamaan toisistaan mittaa Yhdysvaltain presidentinvaaleissa?

Yksi kiinnostava kysymys on se, miten Clintonin sukupuoli vaikuttaisi vaalikampanjoinnin asetelmiin, sanoo yritysverkosto Amchamin toimitusjohtaja Kristiina Helenius.

Trump on tähän mennessä solvannut kampanjassaan muun muassa naisia, meksikolaisia, muslimeja, vammaisia ja sotaveteraaneja.

Trumpin kannatus on noussut, kun hän on solvannut muita etnisiä ryhmiä, mutta laskenut hänen solvatessaan naisia.

Clinton taas ei näytä merkittävästi saaneen hyötyä sukupuolestaan. Monet demokraatteja äänestävät nuoret naiset ovat asettuneet tukemaan Bernie Sandersia.

”Miten paljon Trump uskaltaa tai voi vedellä Clintonia samalla tavalla kuin hän on pannut halvalla kilpakumppanikundeja”, Helenius pohti Yhdysvaltain presidentinvaalien näkymiä HSTV:n lähetyksessä keskiviikkona.

Heleniuksen mukaan Clintonin ja Trumpin välisestä kamppailusta tulisi ”viihdenäytelmä, jota koko maailma seuraa herkeämättä”.

Helenius arvioi, että Trump vetoaa esimerkiksi niihin, jotka kokevat menettäneensä globalisaation myötä ja jotka ovat huolissaan Yhdysvaltain johtoasemasta maailmassa.

”Trumpilla on nerokas iskulause ’Make America great again’. Se on pieni tarina, jossa sanotaan, että kaikkien joiden mielestä asiat olivat joskus paremmin, pitäisi lähteä hänen mukaansa. Näitä ihmisiä on Yhdysvalloissa todella paljon”, Helenius sanoo.

Heihin kuuluu muun muassa keskiluokan entisten työpaikkojen katoamisesta huolestuneita sekä niitä, jotka haikailevat Yhdysvaltain entistä valta-asemaa.

Trump kerää kannatusta myös syvästi uskovaisten evankelisten kristittyjen parissa. Heille homoliittojen salliminen oli iso pettymys.

Alun perin Trump keräsi kannatusta etenkin vähän koulutettujen miesten parissa, mutta hänen kannatuspohjansa republikaanien parissa on selvästi laajentumassa.

”Näyttää siltä, että Trump on pysäyttämätön, vaikka hänellä ei teknisesti vielä ole riittävää määriä valitsijamiesääniä”, Helenius sanoi.

”Mitä kuulee kentältä, niin koko maassa on Trump-kuume.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat