Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ruotsin prinssistä tulee Oscar Carl Olof – Daniel kertoi synnytyksestä tiedotustilaisuudessa

Kruununprinsessa Victorian ja prinssi Danielin lapsen kutsumanimi on Oscar. Prinssistä tulee titteliltään Skånen herttua.

Ulkomaat
 
Prinssi Daniel: "Vauva on suunnilleen tämän kokoinen"
Prinssi Daniel: "Vauva on suunnilleen tämän kokoinen"
Ruotsin prinssi Daniel kertoi Karoliinisessa sairaalassa prinsessa Victorian synnyttämästä pojasta.

Tukholma. Ruotsin keskiviikkona syntynyt pikkuprinssi saa nimekseen Oscar Carl Olof. Kutsumanimi on Oscar, ja prinssistä tulee titteliltään Skånen herttua.

Nimen ilmoitti kuningas Kaarle XVI Kustaa kuninkaallisen konseljin yhteydessä torstaina aamupäivällä. Kuninkaallisten perinteiden mukaan nimen kertominen kuuluu juuri kuninkaalle, ei lapsen vanhemmille.

Perinteenä on myös, että kuninkaallinen lapsi tunnustetaan heti syntymän jälkeen kuninkaalliseksi. Paikalla tilaisuudessa olivat pääministeri Stefan Löfven ja valtiopäivien puhemies Urban Ahlin ja hovin henkilökuntaa. He vahvistavat asian allekirjoituksellansa. Perinne juontaa juurensa keskiajalta, jolloin tarkoituksena oli vahvistaa, ettei kuningassukuun pääse vaihtunutta lasta.

Torstaina, ennen varsinaisia ristiäisiä, pidetään myös kiitosjumalanpalvelus Te Deum Tukholman kuninkaanlinnan kirkoissa.

Kruununprinsessa Victoria palasi torstaina aamulla sairaalasta Haagan linnaan. Nelivuotias isosisko Estelle tapasi veljensä ensimmäistä kertaa aamulla.

”Kaikki voivat hyvin ja ovat hyvin onnellisia”, hovi viestitti lehdistötiedotteessa.

Pikkuprinssin nimi ei ollut suuri yllätys.

Veikkaus alkoi Ruotsissa jo heti keskiviikkoiltana, kun prinssi Daniel kertoi medialle, että perheeseen on syntynyt pieni poika. Paikallisten lehtien sivuilla suosittuja arvauksia olivat muun muassa juuri nimet Oscar ja Carl. Myös Carl-Johania veikattiin, sillä kuinkaan muutama vuosi sitten kuollut setä Carl-Johan Bernadotte oli perheelle läheinen.

Nimen uskottiin silti voivan yllättää, sillä prinsessa Estellen nimi teki niin aikanaan. Ruotsissa nimi sai paitsi kiitoksia, myös arvostelua. Muun muassa historioitsija Herman Lindqvist kuvaili nimivalintaa useissa haastatteluissa sopimattomaksi ja ”yökerhokuningattaren” nimeksi.

Prinssi syntyi torstaina illalla hieman ennen kello puoli yhdeksän illalla. Prinssi Daniel kertoi asiasta illalla lehdistötilaisuudessa Karoliinisessa sairaalassa Solnassa.

”Lapsi ja Victoria voivat oikein hyvin”, prinssi Daniel sanoi ja näytti 3 655 grammaa painavan ja 52 senttiä pitkän pojan kokoa käsillään.

Synnytys sujui hänen mukaansa helposti ja nopeasti.

”Kaikki meni erittäin hyvin ja nopeasti. Me tulimme sairaalaan illalla. Tällaisesta vaikuttuu, te naiset olette alkuvoima”, prinssi Daniel sanoi.

Hän myös kertoi kysyttäessä, että lapsi sai ilon kyyneleet silmiin.

Lapsi on parin toinen. Prinsessa Estelle täytti vastikään neljä vuotta. Hän saa prinssi Danielin mukaan kuulla uutisesta torstaina. Hän oli synnytyksen aikaan nukkumassa.

”Hän on hyvin innoissaan ja ylpeä tietenkin siitä, että hänestä tulee isosisko.”

Kruununprinsessan toinen lapsi on äitinsä ja prinsessa Estellen jälkeen kolmas kruununperimysjärjestyksessä ja ohittaa näin ollen prinssi Carl Philipin ja prinsessa Madeleinen.

Hovissa odotetaan lähiaikoina myös lisää iloisia uutisia. Prinssi Carl Philip ja prinsessa Sofia odottavat ensimmäistä lastaan. Lapsen odotetaan syntyvän huhtikuussa.

Korjaus 12:04: Jutussa kerrottiin hetken ajan, että prinssin kutsumanimi on Olof. Kutsumanimi on Oscar.

Kate Gabor
Ruotsin kruununprinsessa Victoria, prinsessa Estelle ja prinssi Daniel helmikuussa 2016.
Ruotsin kruununprinsessa Victoria, prinsessa Estelle ja prinssi Daniel helmikuussa 2016.
Ruotsin Kuningashuone
Ruotsin prinsessa Victoria, prinssi Daniel ja prinsessa Estelle poseerasivat uuden perheenjäsenensä kanssa.
Ruotsin prinsessa Victoria, prinssi Daniel ja prinsessa Estelle poseerasivat uuden perheenjäsenensä kanssa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat