Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pohjois-Korea ampui merelle uusien pakotteiden jälkeen

Kyse oli joko ohjuksista, raketeista tai tykkitulesta, sanoi Etelä-Korean puolustusministeriö.

Ulkomaat
 
HS–AFP
KCNA / Reuters
Pohjois-Korean johtaja Kim Jong Un vieraili tehtaalla Taeseungissa. Pohjois-Korean uutistoimisto julkaisi päiväämättömän kuvan tehtaalta keskiviikkona.
Pohjois-Korean johtaja Kim Jong Un vieraili tehtaalla Taeseungissa. Pohjois-Korean uutistoimisto julkaisi päiväämättömän kuvan tehtaalta keskiviikkona. Kuva: KCNA / Reuters

Pohjois-Korea ampui lyhyen kantaman ammuksia merelle torstaina sen jälkeen, kun YK oli päättänyt poikkeuksellisen voimakkaista pakotteista sitä kohtaan.

Kyse oli joko ohjuksista, raketeista tai tykkitulesta, sanoi Etelä-Korean puolustusministeriö. Sen mukaan ammukset putosivat mereen 100–150 kilometrin päässä Pohjois-Korean itärannikolla.

YK:n turvallisuusneuvosto päätti myöhään keskiviikkona uusista pakotteista Pohjois-Koreaa vastaan. Ne ovat reaktio Pohjois-Korean alkuvuonna tekemälle ydinkokeelle sekä raketin laukaisulle.

Turvaneuvoston toimet muun muassa velvoittavat kaikki maat tarkistamaan Pohjois-Koreasta tulevan ja lähtevän rahdin, saattamaan voimaan uusia kauppapakotteita ja tiukentamaan pankki- sekä lentovalvontaa.

Ne myös kieltävät tai rajoittavat hiilen, raudan, rautamalmin ja muiden mineraalien vientiä Pohjois-Koreasta sekä kieltävät lentopolttoaineen toimittamisen sinne, mukaan lukien rakettipolttoaineen.

”Nämä kuuluvat kovimpiin toimiin, joista olemme päättäneet mitään maata kohtaan. Ne ovat epäilemättä kovimmat toimet koskaan Pohjois-Koreaa vastaan”, sanoi Britannian YK-suurlähettiläs Matthew Rycroft.

Katseet kohdistuvat nyt Kiinaan ja Venäjään sen näkemiseksi, panevatko ne pakotteet täysimittaisesti toimeen.

Pakotteiden määräämistä edelsivät pitkän neuvottelut Yhdysvaltain ja Kiinan välillä. Kiina on ollut haluton määräämään todella kovia pakotteita Pohjois-Koreaa vastaan. Se pelkää liian kovan painostuksen johtavan hallinnon luhistumiseen, mikä synnyttäisi kaaosta sen rajalle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat