Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk taloudellisista syistä Eurooppaan pyrkiville: ”Älkää tulko”

Tuskin mukaan taloudellisista syistä siirtolaisiksi aikovien on turha hakea turvapaikkaa EU:sta.

Ulkomaat
 
YVES HERMAN
Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk EU-parlamentissa Brysselissä helmikuun lopussa.
Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk EU-parlamentissa Brysselissä helmikuun lopussa. Kuva: YVES HERMAN

Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk lähetti tänään torstaina vierailullaan Kreikassa viestin Eurooppaan taloudellisista syistä haluaville siirtolaisille. ”Älkää tulko Eurooppaan”, hän sanoi. Tuskin lausunnosta kertoi uutistoimisto Reuters.

”Älkää uskoko salakuljettajia. Älkää vaarantako henkeänne ja rahojanne. Se on täysin turhaa.”

Tuskin puhe on uutisoitu torstaina laajalti. Esimerkiksi brittilehti The Guardian luonnehti lausuntoa dramaattiseksi vetoomukseksi.

Tusk sanoi vetoavansa kaikkiin potentiaalisiin laittomiin taloussiirtolaisiin, missä tahansa he ovatkin. Hänen mukaansa taloudellisista syistä siirtolaisiksi haluavien on turha hakea turvapaikkaa Euroopan unionissa, Reuters kertoi.

Tusk puhui näkemyksistään lehdistötilaisuudessa, joka järjestettiin sen jälkeen, kun hän oli tavannut Kreikan pääministerin Alexis Tsiprasin.

Tusk myös arvosteli tiukasti EU:n jäsenmaita yksipuolisista toimista siirtolaiskriisin ratkaisemiseksi. Hänen mukaansa ne vahingoittavat Euroopan solidaarisuuden henkeä.

Tsipras puolestaan vaati, että niille maille, jotka horjuttavat EU:n yhteisiä päätöksiä, asetettaisiin pakotteita, Reuters kertoi.

Myöhemmin torstaina Tuskin on määrä jatkaa Turkkiin Ankaraan. Hän tapaa Turkin pääministerin Ahmet Davutoglun. Aiheena on siirtolaisten virta Turkin puolelta Kreikan rannoille.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat