Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ruotsin pikkuprinssi sai nimen Oscar

Kruununprinsessa Victorian ja prinssi Danielin pojasta tuli Skånen herttua.

Ulkomaat
 
Prinssi Daniel: "Vauva on suunnilleen tämän kokoinen"
Prinssi Daniel: "Vauva on suunnilleen tämän kokoinen"
Ruotsin prinssi Daniel kertoi Karoliinisessa sairaalassa prinsessa Victorian synnyttämästä pojasta.
Fakta

Pääministeri vahvistaa syntymän

 Ruotsin hovin perinteisiin kuuluu, että syntymän jälkeen pääministeri, valtiopäivien puhemies sekä hovin henkilökunnan edustajat vahvistavat lapsen syntymän. Tämä tapahtui torstaina. Tapa juontaa juurensa keskiajalta.

 Lisäksi heti syntymän jälkeen järjestettiin kiitosjumalanpalvelus Tukholman kuninkaanlinnan kirkossa sekä ammuttiin kunnialaukauksia useassa Ruotsin kaupungissa.

Tukholma

Ruotsin keskiviikkona syntynyt pikkuprinssi saa nimekseen Oscar Carl Olof. Kutsumanimi on Oscar, ja prinssistä tulee titteliltään Skånen herttua.

Kuningas Kaarle XVI Kustaa kertoi nimestä kuninkaallisen konseljin yhteydessä torstaina. Hovin perinteiden mukaan nimen julkistaminen kuuluu juuri kuninkaalle, ei lapsen vanhemmille kruununprinsessa Victorialle ja prinssi Danielille.

Pikkuprinssin nimiveikkaus alkoi Ruotsissa kiivaana oitis keskiviikkoiltana, kun prinssi Daniel oli kertonut uutiset lapsesta.

Oscar-nimi ei ollut suuri yllätys, toisin kuin isosisko Estellen nimi aikanaan.

Bernadotten suvussa on ollut kaksi kutsumanimeltään samannimistä kuningasta, Oskar I ja Oskar II. Kaikki kolme nimeä esiintyvät kuningassuvussa, ja ne esiintyivät myös ennakkoarvailuissa.

Prinssi Daniel kertoi keskiviikkona, ettei pariskunta tiennyt etukäteen saavansa pojan. Nimi oli valittuna jo keskiviikkona, vaikkei isä saanut sitä kertoa.

Hoviasiantuntijalta nimi sai kiitosta. ”Tämä on aivan erinomaista, nämä kaikki ovat vanhoja kuninkaiden nimiä aina Olof Skötkonungiin (Olavi Sylikuningas) saakka. Oscar on loistava”, sanoi kirjailija Herman Lindqvist Aftonbaldetille.

Lindqvist muistetaan siitä, että hän tuomitsi aikanaan prinsessa Estellen nimen sopimattomana ”yökerhokuningattaren” nimenä.

Kungahuset.se
Ruotsin kuningashuone julkaisi sairaalasta otetun kuvan.
Ruotsin kuningashuone julkaisi sairaalasta otetun kuvan.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat