Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ranskalaisministeri: Päästämme siirtolaiset Kanaalin yli, jos Britannia eroaa EU:sta

Kommentti oli ensimmäinen kerta, kun Ranska kommentoi kanaalin rannalla Calais’ssa sijaitsevan siirtolaisleirin mahdollista kohtaloa, mikäli Britannia jättää EU:n kesäkuun kansanäänestyksen jälkeen.

Ulkomaat
 
Pascal Rossignol / Reuters
Ranskalaiset poliisit tutkivat ”Jungle” nimistä turvapaikanhakijoiden leiriä Calaisissa Ranskassa tiistaina.
Ranskalaiset poliisit tutkivat ”Jungle” nimistä turvapaikanhakijoiden leiriä Calaisissa Ranskassa tiistaina. Kuva: Pascal Rossignol / Reuters

Ranskan talousministeri varoittaa Ranskan alkavan päästää Britanniaan pyrkiviä siirtolaisia Englannin kanaalin yli, mikäli Britannia eroaa EU:sta.

Talousministeri Emmanuel Macron kertoi asiasta torstaina julkaistussa talouslehti Financial Timesin haastattelussa.

Macronin kommentti oli ensimmäinen kerta, kun Ranska kommentoi kanaalin rannalla Calais’ssa sijaitsevan siirtolaisleirin mahdollista kohtaloa, mikäli Britannia jättää EU:n kesäkuun kansanäänestyksen jälkeen.

Britannian EU:ssa pysymisen puolesta kampanjoiva pääministeri David Cameron on varoittanut niin voivan käydä, mitä eroa vaativat ovat pitäneet pelotteluna.

Jo pitkään monet Eurooppaan saapuvat siirtolaiset ovat pyrkineet Britanniaan. Syynä tähän on osin ollut kieli, osin se, että Britanniassa luvattomasti saapuvien on helpompi sulautua katunäkymään.

Siksi Ranska ja Britannia ovat solmineet Le Touquet -sopimuksen, joka sallii Britannian tehdä rajatarkastuksia Ranskan puolella. Käytännössä Britannia pystyy näin pitämään siirtolaiset Ranskan puolella kanaalia.

Siksi Calais’sta on tullut Euroopan halki Britanniaan pyrkivien viimeinen etappi, jonne he ovat jääneet jumiin. Calais’hin on syntynyt tuhansien ihmisten leiri, josta HS julkaisi kuvareportaasin tammikuussa. Se on nähtävissä täällä.

Nyt Macron siis sanoo, että Le Touquet -sopimus raukeaa, jos Britannia eroaa EU:sta.

”Kun tämä suhde purkautuu, siirtolaiset eivät enää ole Calais’ssa”, hän sanoi.

Kommentin taustalla on myös Ranskassa kasvava tyytymättömyys leireihin kanaalin rannalla. Calais’n leiriä on suunniteltu purettavaksi jo jonkin aikaa.

Macron myös vihjasi, että Ranska houkuttelisi mielellään Lontoon jättäviä pankkiireja, jos Britannia eroaa EU:sta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat