Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pohjois-Korean Kim uhittelee ydinaseilla – Etelä-Korea ilmoitti vastaavansa uhkailuun

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un sanoo maansa olevan valmis käyttämään ydinaseita milloin tahansa.

Ulkomaat
 
© Jason Lee / Reuters
Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un määräsi maan ydinaseet valmiustilaan.
Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un määräsi maan ydinaseet valmiustilaan. Kuva: © Jason Lee / Reuters

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un on määrännyt maansa ydinaseet valmiustilaan ja niiden pitää hänen mukaansa olla käyttövalmiina milloin tahansa, kertoo uutistoimisto Reuters.

Kim myös varoitti, että tilanne Korean jakautuneella niemimaalla on kehittynyt niin vaaralliseksi, että Pohjois-Korea joutuu muuttamaan sotilaallisen strategiansa ennaltaehkäiseväksi, kertoo maan valtiollinen uutistoimisto KCNA.

Kim antoi kommenttinsa tarkkaillessaan sotaharjoituksia ja vain muutama tunti sen jälkeen, kun YK:n turvallisuusneuvosto oli yksimielisesti määrännyt Pohjois-Koreaa vastaan uusia pakotteita. Uhittelu oli Reutersin mukaan odotettua.

Pohjois-Korean valtiollisen uutistoimiston KCNA:n mukaan Kim myös arvosteli Etelä-Korean presidenttiä Park Geun-Hyea Yhdysvaltojen mielen mukaan toimimisesta.

Reutersin mukaan Koreoiden välisiä suhteita hoitavan ministeriön edustaja Etelä-Koreasta arvioi, että Kimin puheen tavoitteena saattoi olla valaa uskoa maansa kansalaisiin uusien pakotteiden jälkeen.

Pohjois-Korealla on pieni varasto ydinkärkiaseita. Asiantuntijat ovat kuitenkin erimielisiä, kykeneekö maa sijoittamaan ne ohjusjärjestelmäänsä.

Perjantaina Etelä-Korea ilmoitti vastaavansa kovin ottein Pohjois-Korean sotilaallisiin uhitteluihin, kertoi uutistoimisto AFP.

AFP:n yhdysvaltalainen sotilaslähde piti Kimin puhetta uhoamisena.

”Emme ole nähneet Pohjois-Korean kokeilevan tai osoittavan, että he pystyisivät käyttämään ydinasetta mannertenvälisissä ballistisissa ohjuksissa”, hän sanoi.

Etelä-Korean ja Yhdysvaltojen on määrä neuvotella perjantaina THAAD-ohjuspuolustusjärjestelmän rakentamisesta. Kiina ja Venäjä vastustavat Etelä-Korean maaperälle suunniteltua puolustusjärjestelmää.

Etelä-Korea ja Yhdysvallat ovat perustelleet puolustusjärjestelmän tarpeellisuutta Pohjois-Korean ohjusuhalla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat