Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Raportti: YK:n työntekijöihin kohdistuu lähes 100 uutta seksuaalirikosepäilyä

Tuore raportti ehdottaa YK:n rauhanturvaajista koottua dna-rekisteriä mahdollisten rikostutkintojen helpottamiseksi.

Ulkomaat
 

YK:n työntekijöihin kohdistui 99 uutta seksuaalirikosepäilyä viime vuonna, kertoo tuore YK:n laatima raportti. Määrä kasvoi edellisestä vuodesta, sillä vuonna 2014 epäilyjä oli 80.

Uutistoimisto Reutersin haltuunsa saaman raportin mukaan valtaosa seksuaalirikosepäilyistä liittyy työntekijöihin, jotka ovat työskennelleet rauhanturvatehtävissä. Suuren osa rikoksista epäillään tapahtuneen Afrikan maissa.

Raportti ehdottaa, että YK:n rauhanturvaajista voisi koota dna-rekisterin mahdollisten rikostutkintojen helpottamiseksi.

Reutersin mukaan raportti esittää myös, että syytteet pitäisi voida nostaa maassa, jossa epäillyt rikokset ovat tapahtuneet.

Raportin mukaan syytteiden nostamisen jättäminen rauhanturvaajien kotimaiden vastuulle voi johtaa siihen, että oikeudenkäyntejä on vaikea seurata.

Rauhanturvaajien seksuaalirikokset ovat olleet ongelma YK:lle jo vuosikymmenten ajan. Viime vuonna julkistetun YK:n sisäisen raportin mukaan rauhanturvaoperaatioissa on vuosina 2008–2013 noussut esiin noin 500 epäilyä seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat