Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kilpakumppanit lupaavat äänestää Trumpia, jos hänet valitaan ehdokkaaksi

Torstai-illan vaaliväittelyssä Marco Rubio, Ted Cruz, John Kasich ja Donald Trump sanoivat kaikki viime kädessä tukevansa vaaleissa republikaanien ehdokasta.

Ulkomaat
 
HS–AFP
JIM YOUNG / Reuters
Republikaaniehdokkaat Marco Rubio, Donald Trump, Ted Cruz ja John Kasich vaaliväittelyssä Detroitissa torstaina.
Republikaaniehdokkaat Marco Rubio, Donald Trump, Ted Cruz ja John Kasich vaaliväittelyssä Detroitissa torstaina. Kuva: JIM YOUNG / Reuters

Miljardööri Donald Trumpin pääkilpakumppanit republikaanien presidenttikisassa arvostelivat Fox Newsin vaaliväittelyssä häntä mielipiteiden muuttamisesta. He sanoivat silti loppujen lopuksi tukevansa Trumpia, jos hänet valitaan puolueen ehdokkaaksi.

Torstai-illan vaaliväittelyssä Marco Rubio, Ted Cruz ja John Kasich sanoivat viime kädessä tukevansa vaaleissa republikaania.

Ehdokkailta kysyttiin, äänestäisivätkö he republikaanien ehdokasta, vaikka hän olisi Trump.

”Tuen republikaanien ehdokasta, jopa Trumpia, koska demokraateilla on kaksi ihmistä jäljellä kisassa. Sosialisti sekä ihminen, joka valehtelee Benghazin uhrien perheille”, sanoi Rubio.

Benghazi on libyalainen kaupunki, jossa Yhdysvaltain suurlähettiläs ja kolme muuta lähetystötyöntekijää kuoli islamistien hyökkäyksessä syyskuussa 2012.

Hillary Clinton oli tuolloin ulkoministeri, ja häntä on syytetty lähetystön riittämättömistä turvatoimista.

Myös Cruz ja Kasich sanoivat äänestävänsä republikaanien ehdokasta, vaikka tämä olisi Trump.

”Joskus hän tekee sen vähän hankalaksi, mutta tuen ketä tahansa, joka valitaan ehdokkaaksi”, Kasich sanoi.

Trump näytti hätkähtäneeltä kysymyksestä, äänestäisikö hän republikaanien ehdokasta, jos se olisi joku muu kuin hän. Hänkin sanoi kuitenkin tukevansa puolueen ehdokasta.

Trumpin nousu republikaanien ehdokaskisassa on kauhistuttanut puolue-eliittiä ja vauraita republikaaneja, jotka kannattavat vapaakauppaa ja hyötyvät siirtolaisuudesta. Hänen suosionsa jakaa puoluetta voimakkaasti.

Muun muassa entinen republikaanien presidenttiehdokas Mitt Romney on kehottanut puoluetta estämään Donald Trumpin nousun ehdokkaaksi.

Trump on vaatinut esimerkiksi muurin rakentamista Meksikon-rajalle, 11 miljoonan luvattoman siirtolaisen palauttamista ja muslimien maahanpääsyn estämistä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat