Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tanska lähettää lisäjoukkoja ja hävittäjiä Isisin vastaiseen taisteluun Irakiin ja Syyriaan

Alueelle on määrä lähettää F-16 hävittäjiä ja erikoisjoukkoja. Tanska taistelee Isisiä vastaan osana USA:n johtamaa liittoumaa.

Ulkomaat
 
Darren Ornitz / Reuters
Tanskan pääministeri Lars Løkke Rasmussen.
Tanskan pääministeri Lars Løkke Rasmussen. Kuva: Darren Ornitz / Reuters

Tukholma Tanska aikoo laajentaa osallistumistaan äärijärjestö Isisin vastaiseen taisteluun, maan hallitus viestitti perjantaina.

Tähän saakka Tanskalla on ollut operaatio Irakissa. Vastaisuudessa tanskalaissotilaille annettaisiin mandaatti toimia myös Syyriassa. Alueelle on määrä lähettää niin F-16 hävittäjiä kuin erikoisjoukkojakin. Kesästä 2016 alkaen operaatioon osallistuisi 400 tanskalaista sotilasta lentäjät ja tukihenkilöstön mukaan lukien.

Hallituksen esitystä käsitellään parlamentissa huhtikuun alussa. Sillä on hallituksen mukaan laaja tuki.

”On tarpeen taistella määrätietoisesti ja suurella voimalla Isisiä vastaan sen häikäilemättömästi terrorisoidessa ja tappaessa viattomia miehiä naisia ja lapsia”, pääministeri Lars Løkke Rasmussen sanoo tiedotteessa.

Tanska on osa Yhdysvaltojen johtamaa koalitiota Isisin vastaisessa taistelussa.

Se osallistuu operaatioon tällä hetkellä muun muassa tutkatoiminnalla Irakin Al Asadin tukikohdassa ja Al Dhafran lentotukikohdassa Yhdistyneissä Arabiemiirikunnissa. Irakilaisia sotilaita koulutetaan Al Asadin tukikohdassa noin 120 tanskalaissotilaan voimin. Tanskan hävittäjiä oli sijoitettuna Irakiin lokakuun 2014 ja lokakuun 2015 välillä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat