Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisi löysi veitsen – ehkä O.J Simpsonin jutun murha-ase

20 vuoden takainen murhajuttu nousi taas julkisuuteen, kun Los Angelesin poliisi esitteli perjantaina Simpsonin entisestä kotitalosta mahdollisesti löydettyä veistä.

Ulkomaat
 
Reuters
Entinen jalkapallotähti O.J. Simpson, 68 istuu paraikaa 33 vuoden tuomiota ryöstöstä ja kidnappauksesta. Kuva on vuodelta 2013.
Entinen jalkapallotähti O.J. Simpson, 68 istuu paraikaa 33 vuoden tuomiota ryöstöstä ja kidnappauksesta. Kuva on vuodelta 2013. Kuva: Reuters

Los Angelesin poliisi kertoi perjantaina tutkivansa veistä, jonka kerrotaan löytyneen entisen jalkapallotähden ja näyttelijän O.J. Simpsonin entisestä kotitalosta.

Poliisi selvittää uutistoimisto AFP:n mukaan, onko veitsi yhteydessä Simpsonin entisen vaimon, Nicole Brown Simpsonin ja tämän ystävän Ron Goldmanin vuonna 1994 tapahtuneisiin surmiin.

Simpsonia syytettiin murhista, mutta hänet vapautettiin syytteistä vuonna 1995.

Poliisi aikoo tutkia, löytyykö veitsestä dna-, hius- tai verijälkiä.

Veitsen Simpsonin talon alueelta löysi poliisin mukaan rakennusmies jo vuosia sitten. Hänen kerrotaan myös Los Angeles Times -lehden mukaan luovuttaneen veitsen liikennepoliisille, joka vaikeni asiasta kuitenkin vuosikausia.

"Viime kuussa poliisille selvisi, että veitsi oli löytynyt Simpsonin talon alueelta, mahdollisesti silloin kun taloa purettiin”, kertoo Andrew Neiman Los Angelesin poliisista.

"Meidän täytyy vielä tutkia asiaa. Emme tiedä, tuliko veitsi todella tällä tavalla haltuumme vai onko tämä tekaistu juttu.”

Poliisi ei AFP:n mukaan täsmentänyt, minkälainen veitsi on. Poliisi ei liioin tiedä, miksi veitsen saanut poliisivirkailija odotti niin pitkään, ennenkuin luovutti veitsen eteenpäin.

Simpsonin televisioitu oikeudenkäynti, jossa häntä syytettiin Brownin ja Goldmanin murhista on ollut yksi Yhdysvaltain oikeushistorian näkyvimpiä tapauksia. Surma-asettiin etsittiin kuukausia, mutta tuloksetta.

Mikäli veitsestä löytyisi Brownin ja Goldmanin verta, osavaltion oikeusistuin ei voisi kuitenkaan syyttää Simpsonia enää rikoksesta. Osavaltion lain mukaan kerran vapautettua ei voi syyttää uudelleen.

Simpson on paraikaa vankilassa. Hän istuu 33 vuoden tuomiota vuonna 2007 tekemästään aseellisesta ryöstöstä ja sieppauksesta Las Vegasissa. Simpsonin on istuttava tuomiosta yhdeksän vuotta, ennen kuin hän voi päästä ehdolliseen vankeuteen.

On mahdollista, että aseen aikoinaan saanut poliisi voi saada syytteen todistusaineiston hallussapidosta. Poliisi jäi eläkkeelle jo 1990-luvun lopulla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat