Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Obama tapaa Kuubassa myös toisinajattelijoita – Kuuba ei puutu asiaan

Ulkomaat
 
Reuters / ALEXANDRE MENEGHINI
Havanassa sijaitsevassa Coronan tupakkatehtaassa oli maaliskuun alussa esillä kuva, jossa presidentit Raul Castro ja Barack Obama kättelevät.
Havanassa sijaitsevassa Coronan tupakkatehtaassa oli maaliskuun alussa esillä kuva, jossa presidentit Raul Castro ja Barack Obama kättelevät. Kuva: Reuters / ALEXANDRE MENEGHINI

Kuuban hallitus ei puutu Yhdysvaltain presidentin Barack Obaman suunnitelmiin tavata toisinajattelijoita Kuuban vierailullaan, kertoo Valkoinen talo.

Uutistoimisto AFP:n mukaan Obama matkustaa Kuubaan maaliskuun 21. päivänä. Hän on ensimmäinen presidentti, joka vierailee Kuubassa lähes vuosisataan.

”Presidentti tapaa ketä hyvänsä hän haluaa tavata. Nimilistasta päättää yksinomaan Valkoinen talo”, kertoo Valkoisen talon tiedottaja Josh Earnest.

Obaman vierailu on herättänyt kritiikkiä erityisesti republikaanien keskuudessa.

Republikaanien mukaan Obama sivuuttaa ihmisoikeudet, koska hän on tekemisissä Kuuban hallinnon kanssa.

"Vaikka Yhdysvallat on tehnyt Kuuballe jatkuvasti myönnytyksiä, toisinajattelijoiden pidätykset maassa ovat lisääntyneet”, sanoi republikaanien presidenttiehdokas Marco Rubio.

Valkoinen talo puolustautuu AFP:n mukaan sanomalla, että Kuuban puolen vuosisadan eristys ei tehnyt Kuubasta demokratiaa. Sen sijaan tiiviimmät taloudelliset sidokset pakottavat Kuuban hallinnon poliittisiin uudistuksiin.

Valkoinen talo toivoo, että vierailu olisi verrattavissa Berliinin muurin kaatumiseen, ja se nousisi Obaman ulkopolitiikan yhdeksi suurimmaksi saavutukseksi.

Raul Castron hallitus on AFP:n mukaan osoittanut halukkuutta avata taloutta. Kuuban poliittinen järjestelmä on silti vahvasti puoluekoneiston hallussa.

Ihmisoikeusjärjestöjen mukaan toisinajattelijoiden pidätykset ovat itseasiassa viime aikoina lisääntyneet. Niitä oli viime vuonna 8 000, vaikka pitkäaikaisimpia vankeja onkin vapautettu.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat