Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kyselyt: Muslimivastainen pääministeri voittamassa jälleen vaalit Slovakiassa

Ulkomaat
 
AFP–Reuters
YVES HERMAN / Reuters
Slovakian pääministeri Robert Fico saapumassa EU:n huippukokoukseen Brysselissä helmikuussa.
Slovakian pääministeri Robert Fico saapumassa EU:n huippukokoukseen Brysselissä helmikuussa. Kuva: YVES HERMAN / Reuters

Maahanmuuttoa ja muslimeja vastustava pääministeri Robert Fico näyttää jatkavan vallassa Slovakiassa. Arvio perustuu vaalien alla tehtyihin kyselyihin. Slovakia äänestää uudesta parlamentista lauantaina.

Fico on valittu pääministeriksi jo kahdesti. Hän on tullut tunnetuksi maahanmuuttoa vastustavana poliitikkona, jonka mielipiteet eivät poikkea Itä-Euroopan muiden maiden yleisestä linjasta. Esimerkiksi Puolassa ja Unkarissa on suhtauduttu kielteisesti maahanmuuttoon.

Pääministeri Fico on todennut muun muassa, että turvapaikanhakijoina esiintyvät islamistit ovat vakava turvallisuusuhka Euroopan unionille. Hän on vaatinut, että ”jokaista muslimia valvottaisiin” Slovakiassa.

”Me emme tuo edes yhtä muslimia Slovakiaan emmekä me luo yhtään muslimiyhteisöä, koska he ovat vakava uhka turvallisuudelle”, Fico sanoi tuhansille kuulijoille puolueensa kampanjatilaisuudessa.

Ficon vasemmistolainen SMER-puolue tosin saattaa menettää vaaleissa parlamentaarisen enemmistönsä, mielipidekyselyt toteavat. Niiden mukaan sen pitäisi silti saada yli 30 prosenttia äänistä. Puolue on ryvettynyt korruptioskandaaleissa, ja sitä vastaan on mielenosoitettu muun muassa opettajien ja sairaanhoitajien pienen palkan takia.

Slovakia aloittaa EU:n puheenjohtajamaana heinäkuussa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat