Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kiina kieltää homojen kuvaamisen televisiossa – pyrkimyksenä karsia ”vulgaaria, moraalitonta ja epätervettä sisältöä”

Ulkomaat
 
Kiinalaisessa suoratoistopalvelussa esitettävän Addicted-sarjan virallinen juliste.
Kiinalaisessa suoratoistopalvelussa esitettävän Addicted-sarjan virallinen juliste.

Kiinan hallitus on kieltänyt kaikenlaiset kuvaukset homoista televisioissa pyrkimyksenään karsia ”vulgaaria, moraalitonta ja epätervettä sisältöä”, kertoo brittilehti The Guardian.

Kiinalaiset sensuuriviranomaiset ovat saaneet uudet säännökset sisällölle, joka ”liioittelee yhteiskunnan pimeää puolta”. Säännökset tuomitsevat laittomiksi homoseksuaalisuuden lisäksi avioliiton ulkopuolisten suhteiden, yhden yön juttujen ja alaikäisten suhteiden kuvaukset.

Viime viikolla Kiinan hallitus veti pois suositun draamasarjan Addicted (suom. Koukussa) suoratoistopalveluista, Guardian kertoo. Sarja seuraa kahden nuorenmiehen homosuhteita. Poistaminen aiheutti paljon kritiikkiä miljoonien katsojien keskuudessa.

Viranomaiset totesivat, että sarja oli uusien ohjenuorien vastainen. Niiden mukaan ”yhdenkään televisiodraaman ei sovi kuvata epänormaalia seksuaalista suhdetta tai käytöstä, kuten insestiä, suhdetta samaan sukupuoleen, seksuaalisia perversioita, seksuaalirikoksia, seksuaalista hyväksikäyttöä tai väkivaltaa ja niin edelleen”.

Guardianin mukaan kiellot ulottuvat myös tupakointiin, juomiseen, uskottomuuteen, vihjailevaan vaatetukseen ja jopa uudelleensyntymään. Kiinan valtion viranomaiset sanoivat televisiotuottajille, että he valvovat tv-kanavia herkeämättä varmistaakseen, että uusia sääntöjä noudatetaan.

Kulttuuriin liittyvä sensuuri on lisääntynyt Kiinassa sen jälkeen, kun Xi Jinping tuli valtaan marraskuussa 2012.

Uudet säännökset ovat suututtaneet kiinalaisia homoaktivisteja, jotka ovat työskennelleet kaksi vuosikymmentä parantaakseen homoseksuaalien asemaa Kiinassa. Homous poistettiin rikoslaista vuonna 1997 ja otettiin pois mielisairauksien listalta vuonna 2001.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat