Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Putkimies-Joe ihailee Trumpia – ”Hän on tienannut miljardeja ja seurustellut kauniiden naisten kanssa”

Ulkomaat
 
Reuters Staff / Reuters
Sam Wurzelbacher, joka on tullut tunnetuksi Yhdysvalloissa ”Putkimies-Joena” kotonaan Ohiossa torstaina.
Sam Wurzelbacher, joka on tullut tunnetuksi Yhdysvalloissa ”Putkimies-Joena” kotonaan Ohiossa torstaina. Kuva: Reuters Staff / Reuters

Vuoden 2008 Yhdysvaltojen presidentinvaaleista tunnetuksi tullut ”Putkimies-Joe” eli Samuel Joseph Wurzelbacher on tehnyt jälleen paluun julkisuuteen. Tällä kertaa hän ylistää republikaanien presidenttiehdokkaaksi pyrkivää Donald Trumpia uutistoimisto Reutersin haastattelussa.

”Hän on voittaja. Hän on tienannut miljardeja ja seurustellut kauniiden naisten kanssa. Hänen vaimonsakin on malli. Nämä eivät ole sellaisia asioita, joille voisi nyrpistää nenäänsä. Monet uskovat, että hän voi tuoda samanlaista menestystä myös Valkoiseen taloon”, Wurzelbacher arvioi kotonaan Ohiossa.

Wurzelbacher kuitenkin totesi, ettei hän ole vielä päättänyt omasta ehdokkaastaan.

Wurzelbacher nousi julkisuuteen, kun hän kyseli verotuksesta demokraattien presidenttiehdokkaalta Barack Obamalta. ”Putkimies-Joe” nostettiin ilmiöksi ja hän symbolisoi vuoden 2008 vaaleissa amerikkalaisten veronmaksajien turhautumista.

Ilmiön suuruudesta vuoden 2008 vaaleissa kertoo jotain jo sekin, että presidenttiehdokkaiden viimeisessä väittelyssä ”Putkimies-Joe” mainittiin 25 kertaa, kun esimerkiksi Irakin tilanteesta puhuttiin vain kuudesti.

Tavallisten ihmisten elämäntarinat ovat yleisesti käytössä Yhdysvaltain politiikassa. Taviksilla pyritään konkretisoimaan asioita ja viestimään, että poliitikot ovat oikeiden ihmisten eivätkä hahmottomien massojen tai erityisintressien palveluksessa.

Vuoden 2008 mediamylläkän jälkeen Wurzelbacherin elämä on rauhoittunut. Hän meni naimisiin viisi vuotta sitten ja nyt hänellä on kolmevuotias tytär sekä 20-vuotias poika.

Wurzelbacher ylläpitää verkkosivuja, kuten omaansa ”joeforamerica.com”-sivustoa.

Häntä ärsyttää poliittisen keskustelun taso presidentinvaaleissa.

”Poliittinen korrektius on suuri juttu. Ihmiset pelkäävät sanoa mitä he ajattelevat, koska heidät voidaan leimata rasistiksi tai homokammoiseksi”, Wurzelbacher kertoi Reutersille.

Brian Snyder / Reuters
Presidenttiehdokas John McCain (vas.) ja ”Putkimies-Joena” tunnettu Sam Wurzelbacher vaalikampanjoimasssa Ohiossa lokakuussa 2008.
Presidenttiehdokas John McCain (vas.) ja ”Putkimies-Joena” tunnettu Sam Wurzelbacher vaalikampanjoimasssa Ohiossa lokakuussa 2008.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat