Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuusivuotiasta muslimi­poikaa ei päästetä lento­koneeseen – nimi lentokiellon saaneiden terroristien listalla

Ulkomaat
 
Twitter
Kuusivuotiaan muslimipojan Syed Adam Ahmedin nimi on yhä lentokiellon saaneiden terroristien listalla.
Kuusivuotiaan muslimipojan Syed Adam Ahmedin nimi on yhä lentokiellon saaneiden terroristien listalla. Kuva: Twitter

Kuusivuotiaan muslimipojan Syed Adam Ahmedin nimi on yhä lentokiellon saaneiden terroristien listalla, vaikka Kanadan hallitus lupasi korjata asian jo kuukausia sitten, kertoo brittilehti Independent.

Syed Adam Ahmedin päätyi kaksi kuukautta sitten kansainvälisiin uutisotsikoihin, kun hänen isänsä Sulemaan Ahmed tviittasi Air Canada -lentoyhtiölle kuvan, jossa tietokone osoitti Syedin olevan tarkkailtujen nimien listalla.

Syedillä on ollut vaikeuksia lentämisessä koko varhaislapsuutensa ajan. Perhe uskoo, että tämä johtuu siitä, että hänellä on sama nimi kuin eräällä epäillyllä terroristilla, joka on tarkkailtujen listalla.

Mediassa nousseen raivon seurauksena Kanadan turvallisuusministeri Ralph Goodale kirjoitti Ahmedin perheelle sekä muille perheille, joihin lentokiellon saaneiden lista on vaikuttanut. Hän lupasi parantaa listaa ja kertoi sanoneensa lentoyhtiöille, ettei niiden pitäisi enää tehdä ylimääräisiä turvallisuustarkastuksia alle 18-vuotiaille.

Perjantaina Syedin vanhemmat epäonnistuivat kuitenkin tekemään poikansa lähtöselvityksen internetissä, kun perheen oli tarkoitus lentää Torontosta Edmontoniin suvun hääjuhliin. Tuolloin äiti Khadija Ahmed ihmetteli Twitterissä, milloin pojan vainonta loppuu.

Ahmedin vanhemmille osoittamassaan kirjeessä turvallisuusministeri kertoi, että hallitus tutkii yhä keinoja, joilla se voisi erottaa tavalliset asiakkaat lentokiellon saaneista ihmisistä, joilla on samankaltainen tai samanlainen nimi.

Näihin toimenpiteisiin lukeutui esimerkiksi sosiaaliturvatunnusten ja syntymäaikojen lisääminen aiemmin tallennettuihin tietoihin.

Goodale kuitenkin varoitti, että joidenkin lasten nimi saattaa löytyä yhä yksityisten lentoyhtiöiden tai hallitusten lentokiellon saaneiden nimien listoilta.

Syedin tilanne on parantunut hieman: pojan ei tarvitse käydä enää läpi ylimääräistä turvatarkastusta. Lentokentän henkilökunnan tulee kuitenkin tunnistaa hänet eikä hän pysty tekemään lähtöselvitystään internetissä.

Ahmedien mukaan he ovat saaneet yhteydenottoja useilta vanhemmilta, joiden lapset ovat samassa tilanteessa. Useimmat lapset ovat muslimeita, tai heillä on muslimilta kuulostava nimi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat