Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Psykologit ovat törmänneet Yhdysvalloissa uuteen ilmiöön: Trump-ahdistukseen

Ulkomaat
 
DAVE KAUP
Yhdysvaltain republikaanipuoleen presidenttiehdokas Donald Trump herättää suuria tunteita niin puolesta kuin vastaan.
Yhdysvaltain republikaanipuoleen presidenttiehdokas Donald Trump herättää suuria tunteita niin puolesta kuin vastaan. Kuva: DAVE KAUP

Washingtonilainen psykologi Alison Howard on tottunut kuuntelemaan asiakkaidensa avioliittoa, lapsia ja uraa koskevia huolia. Nyt asiakkaat stressaavat kuitenkin aivan toisenlaisesta asiasta: Yhdysvaltain republikaanipuolueen presidenttiehdokkaan Donald Trumpin suursuosiosta.

The Washington Postin haastatteleman Howardin mukaan asiakas esimerkiksi kertoi, että häntä häiritsee, miten Trump voi olla samaan aikaan sekä kiistelty että suosittu. Asiakas halusi tietää, mitä sellaista Trumpille on tapahtunut lapsuudessa, mikä on tehnyt hänestä ”huonon ihmisen”.

Myös newyorkilaiset psykologit ovat törmänneet ”Trump-ahdistukseen”. Greenwich Villagessa työskentelevän psykologin Paul Saksin mukaan se, että Trump kieltäytyi tuomitsemasta Ku Klux Klanin suoralta kädeltä on vaivannut kovasti hänen potilastaan, joka on holokaustista selvinneen pojanpoika.

”Asia todella vaikutti häneen, ja siksi myös vaivaa häntä”, Saks sanoo. ”Se, että Trump on pysynyt mukana kisassa, ja että republikaanipuolueessa on tapahtunut näin mullistava muutos – instituutiossa, joka on osa elämäntapaasi vaikka et olisikaan republikaani – tulee häiritsemään useita ihmisiä.”

Howardin mukaan Trumpin lausunnot kuohuttavat ihmisiä, koska amerikkalaiset ovat tottuneet olemaan sanomatta pahoja asioita toisista ihmisistä – esimerkiksi olemaan vieroksumatta ihmisiä heidän ihonvärinsä vuoksi. Trump on kuitenkin onnistunut rikkomaan kaikki sosiaaliset moraalisäännöt ja silti menestymään.

Washington Postin ja ABC Newsin teettämän gallupin mukaan 69 prosenttia amerikkalaista pitää ajatusta Trumpista presidenttinä ahdistavana.

Toisissa ihmisissä Trumpin maahanmuuttajiin, meksikolaisiin ja muslimeihin kohdistamat arvostelut saavat aikaan epämiellyttävän mielleyhtymän diktaattoreihin. Toisille hänen kärjistetyt loukkauksensa tuovat mieleen muistoja lukion kiusaajista.

Kun Twitterin hakuun syöttää sanan ”Trump” sekä lauseen ”pelottaa minua”, leviää näytölle litania twiittejä. Esimerkiksi Los Angelesissa asuva Emma Taylor on erittäin huolissaan Trumpin saavuttamasta suosiosta.

Trump aiheuttaa ahdistusta niin demokraattien kuin republikaanien kannattajissa. Ihmiset harkitsevat jopa muuttoa pois Amerikasta: lähes välittömästi supertiistain tulosten jälkeen Google-haussa ilmeni huomattava piikki hakusanoilla ”How to move to Canada”.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat