Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Itävaltalaislehti: EU aikoo sulkea Balkanin pakolaisreitin

Ulkomaat
 
ALEXANDROS AVRAMIDIS
Rajanylityksiä on rajoitettu voimakkaasti kahden viime viikon ajan Balkanin maissa ja Itävallassa, mikä on jättänyt yli 10000 tulijaa jumiin Kreikan ja Makedonian rajalle.
Rajanylityksiä on rajoitettu voimakkaasti kahden viime viikon ajan Balkanin maissa ja Itävallassa, mikä on jättänyt yli 10000 tulijaa jumiin Kreikan ja Makedonian rajalle. Kuva: ALEXANDROS AVRAMIDIS

EU-maiden johtajat aikovat sopia pakolaisten käyttämän Balkanin-reitin sulkemisesta maanantain huippukokouksessa, itävaltalaislehti Der Standard kertoo.

”Hallitsematon siirtolaisvirta Länsi-Balkanin läpi loppuu. Tämä reitti on nyt suljettu”, lehti siteeraa näkemäänsä asiakirjaluonnosta.

Eurooppaan pyrkivät pakolaiset ja siirtolaiset ovat tulleet kohti Saksaa ja muita pohjoisempia Euroopan maita pääosin Länsi-Balkanin läpi.

Rajanylityksiä on jo rajoitettu voimakkaasti kahden viime viikon ajan Balkanin maissa ja Itävallassa, mikä on jättänyt yli 10 000 tulijaa jumiin Kreikan ja Makedonian rajalle. Kreikkalaisen rajakylän Idomenin pelloille nousseelle telttaleirille on pakkautunut erityisesti naisia ja lapsia.

Kaikkiaan maassa on liikkeellä arviolta 30 000 pakolaista ja siirtolaista.

YK:n pakolaisjärjestö on varoittanut inhimillisestä katastrofista, jos Kreikkaa ei auteta pakolaiskriisin hoidossa. Idomenissa on pulaa ruuasta, kunnollisista teltoista ja pesumahdollisuuksista.

Der Standard -lehden mukaan EU-maat aikovat maanantaina sopia lisäavusta Kreikalle. Kreikka saa EU:lta ”kaiken avun” pakolaisten auttamiseksi, lehti kertoo.

Aiemmin tällä viikolla EU-komissio esitti 700 miljoonaa euroa hätäapua Kreikalle ja muille pakolaiskriisin eniten kuormittaneille maille. Tuki jaettaisiin kolmelle vuodelle.

Siirtolaiset, joilla ei ole mahdollisuuksia saada turvapaikkaa EU:n alueelta, halutaan käännyttää Turkkiin, lehti kertoo.

EU-maiden johtajat ja Turkki keskustelevat pakolaiskriisin hoidosta maanantain erityiskokouksessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat