Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lehti: EU aikoo sulkea Balkanin reitin

Ulkomaat
 

Idomeni

Kreikan ja Makedonian raja on muuttunut Euroopan tulijavirtojen pullonkaulaksi.

Kreikan saarille saapuu Turkista keskimäärin parituhatta ihmistä joka päivä, mutta Makedonian rajasta pääsee kohti pohjoisempia Euroopan maita enää parisataa ihmistä päivässä.

Määrä voi pienentyä entisestään, sillä itävaltalaislehti Der Standardin mukaan EU-maiden johtajat aikovat sopia pakolaisten käyttämän Balkanin-reitin sulkemisesta maanantain huippukokouksessa.

”Hallitsematon siirtolaisvirta Länsi-Balkanin läpi loppuu. Tämä reitti on nyt suljettu”, lehti siteeraa näkemäänsä asiakirjaluonnosta.

Eurooppaan pyrkivät pakolaiset ja siirtolaiset ovat tulleet kohti Saksaa ja muita pohjoisempia Euroopan maita pääosin Länsi-Balkanin läpi.

Rajanylityksiä on jo rajoitettu voimakkaasti kahden viime viikon ajan Balkanin maissa ja Itävallassa, mikä on jättänyt yli 10 000 tulijaa jumiin Kreikan ja Makedonian rajalle.

Kaikkiaan Kreikassa on noin 30 000 pakolaista ja siirtolaista. YK:n pakolaisjärjestö on varoittanut inhimillisestä katastrofista, jos maata ei auteta pakolaiskriisin hoidossa.

EU-maat aikovat maanantaina myöntää Kreikalle ”kaiken avun” pakolaisten auttamiseksi, Der Standard -lehti kertoo.

Aiemmin tällä viikolla EU-komissio esitti 700 miljoonaa euroa hätäapua Kreikalle ja muille pakolaiskriisin eniten kuormittaneille maille. Tuki jaettaisiin kolmelle vuodelle.

Tilanne Länsi-Balkanin reitillä muuttui rajusti pari viikkoa sitten, kun Itävalta ja Länsi-Balkanin maat sopivat uusista rajakäytännöistä. Tapaamiseen ei kutsuttu Saksaa ja Kreikkaa, vaikka päätös vaikutti suoraan molempiin maihin.

Itävalta on ilmoittanut ottavansa vastaan vain 80 turvapaikkahakemusta päivässä.

Perusteluksi maan liittokansleri Ferner Faymann ilmoitti, ettei Itävalta halua Saksaan aikovien siirtolaisten ”odotushuoneeksi”.

Nyt odotushuone on kreikkalaisilla pelloilla Idomenissa Makedonian rajalla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat