Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Raportti: Näin Isis kouluttaa lapsia terroristeiksi – perehtynyt Hitler-Jugendin toimintaan

Terroristijärjestö Isis pitää lapsia parempina taistelijoina ja muita ”puhtaampina”, kertoo uusi raportti sanomalehti The Guardianin mukaan.

Ulkomaat
 
Isisin uudella videolla viisivuotias pikkupoika vaatii "vääräuskoisten surmaamista"
Isisin uudella videolla viisivuotias pikkupoika vaatii "vääräuskoisten surmaamista"
Isisin uudella teloitusvideolla esiintyy viisivuotias pikkupoika. Lontoossa asuva brittimies kertoo tunnistaneensa pojan omaksi lapsenlapsekseen. Videolla jihadistijärjestö myös teloittaa viisi ”vakoojaa” ja uhkaa hyökätä ”jonakin päivänä” Britanniaan.

Terroristijärjestö Isis kouluttaa käyttöönsä nuoria lapsia, joita se pitää parempina taistelijoina ja muita ”puhtaampina”, kertoo sanomalehti The Guardianin näkemä raportti.

Isisin lapsisotilaita koskevan raportin on tehnyt lontoolainen ääriajatteluun ja islamismiin keskittyvä ajatuspaja Quilliam. Se julkistetaan virallisesti tulevalla viikolla.

Lapsia koulutetaan vakoilijoiksi, sotilaiksi, saarnaajiksi, teloittajiksi ja itsemurhapommittajiksi.

Heidät totutetaan väkivaltaan ja aivopestään aivan pienestä saakka. Lapset pannaan esimerkiksi katsomaan julkisia teloituksia ja Isisin propagandavideoita.

Isis pitää raportin mukaan lapsia ”puhtaampina” kuin muita taistelijoita, koska länsimaiset arvot eivät ole korruptoineet heitä. Heistä saadaan myös raakalaismaisempia taistelijoita, koska heidät altistetaan väkivallalle hyvin nuorina.

”Tavoitteena on valmistaa uusi, vahvempi uskonsoturien sukupolvi”, kerrotaan raportissa The Guardianin mukaan.

Isisillä on yhteensä noin 80 000 taistelijaa, joista 50 000 Syyriassa ja 30 000 Irakissa. Sen hallitsemalla alueella asuu noin kuusi miljoonaa ihmistä.

Isis on viime aikoina käyttänyt lapsisotilaita propagandassaan.

Osa Isisiin liittyneistä ulkomaisista taistelijoista on ottanut mukaansa lapsensa tai perheensä. Britanniasta on viety The Guardianin mukaan 50 lasta Isisin hallitsemille alueille.

Terroristijärjestön toiminnassa on raportin mukaan yhtäläisyyksiä lapsisotilaiden värväämiseen Liberian sisällissodassa 1990-luvulla.

Isis näyttää myös perehtyneen natsi-Saksan nuorisojärjestön Hitler-Jugendin toimintaan, raportissa sanotaan.

Myös Saddam Husseinin aikana Irakissa värvättiin ja koulutettiin 10–15 -vuotiaita poikia puolisotilaallisen järjestön Ashbal Saddam -nuorisosiiven palvelukseen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat