Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Marco Rubio vie esivaalin Puerto Ricossa, Bernie Sanders Mainessa

Molempien puolueiden esivaalien kokonaiskisassa tilanne säilyi ennallaan.

Ulkomaat
 
ALVIN BAEZ / Reuters
Yhdysvaltain esivaalikisassa toisen voittonsa saavuttanut Floridan senaattori Marco Rubio kampanjoi lauantaina Puerto Ricon itsehallintoalueella kokonaan espanjan kielellä.
Yhdysvaltain esivaalikisassa toisen voittonsa saavuttanut Floridan senaattori Marco Rubio kampanjoi lauantaina Puerto Ricon itsehallintoalueella kokonaan espanjan kielellä. Kuva: ALVIN BAEZ / Reuters

Senaattori Bernie Sanders voitti Yhdysvaltain demokraattipuolueen esivaaleissa Mainen osavaltion, ja republikaanien kisassa Marco Rubio vei Puerto Ricon itsehallintoalueen.

Sanders oli saamassa Mainessa 64 prosenttia äänistä Hillary Clintonin 36 prosenttia vastaan, kun äänistä oli laskettu 91 prosenttia. Puerto Ricon San Juanissa kampanjapuheensa espanjan kielellä pitänyt Rubio sai yli 50 prosenttia itsehallintoalueen äänistä.

Viikonlopun esivaalit eivät muuttaneet kokonaiskuvaa, ja demokraattien johtaa yhä selvästi Hillary Clinton ja republikaanien kisaa Donald Trump.

Maine on kahdeksas Sandersin voittama osavaltio. Sieltä sai kuitenkin vain 30 valitsijamiestä, joten Clintonin johtoasema on yhä selvä.

Clintonilla on ainakin 1 129 valitsijamiestä ja Sandersilla 498, jos ”supervalitsijamiehet” lasketaan. Esivaalitulokset eivät sido superdelegaatteja, vaan he voivat äänestää ketä haluavat.

Vaikka Puerto Rico oli vasta toinen Marco Rubion voittama osavaltio, voitto paransi Rubion asemia, jotka hänen kilpakumppaninsa ovat pyrkineet esittämään toivottomina. Rubio on republikaanien kisassa selvästi Donald Trumpin ja Ted Cruzin takana, jotka ovat halunneet esittää kisan kahden kauppana ja vaativat Rubiota luovuttamaan.

Rubion strategia on voitto Floridan osavaltiossa, jossa voittaja saa kaikki valitsijamiehet. Floridassa on paljon puertoricolaisia, joten selvät lukemat Puerto Ricossa puhaltavat myötätuulta Rubion kampanjaan.

Näin valitaan Yhdysvaltojen presidentti
Näin valitaan Yhdysvaltojen presidentti
Yhdysvaltojen presidentin valinta on monivaiheinen kisa, joka huipentuu marraskuussa 2016. Grafiikkavideo selittää päävaiheet alle kahdessa minuutissa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat